EVO U KAKVOM SU SADA STANJU DECA PREŽIVELA 40 DANA U DŽUNGLI: Pet nedelja ih u životu održavala ONA, jedna stvar bila je KLJUČNA
Foto: Printscreen Twitter

čudo

EVO U KAKVOM SU SADA STANJU DECA PREŽIVELA 40 DANA U DŽUNGLI: Pet nedelja ih u životu održavala ONA, jedna stvar bila je KLJUČNA

Planeta -

Četvoro dece koja su uspela da prežive bez pomoći 40 dana u amazonskoj džungli, nakon što je avion kojim su putovali srušio u gustoj džungli, sada su otpuštena iz bolnice u kojoj su lečena, saopštila je juče kolumbijska vlada.

Pripadnici plemena Uitoto, četvoro dece - starosti 1, 4, 9 i 13 godina - preživeli su pad Cesne 206 kojim su putovali sa majkom i još jednim rođakom. Majka je izdahnula nakon četiri dana od pada aviona.

Kolumbija, Džungla
foto: AP

Opstanak dece u velikoj meri se pripisuje poznavanju guste vegetacije, ali i hrabrosti 13-godišnjakinje koja je sve vreme vodila računa o njima.

- Preživeli su tako što su jeli brašno, koje su pronašli u avionu, i onda su jeli semenke - priča deda.

I baka kaže da je borbenost njene najstarije unuke bila presudna da deca prežive u strahotama džungle.

- Obično je ona čuvala braću i sestre kad im je mama bila na poslu. Davala im je da jedu to brašno, nešto hleba što je bilo i bobice koje su pronašli - priča baka.

- Povratili su željenu težinu, zaista im dobro ide, rekla je novinarima Astrid Kaseres, direktorka nacionalnog centra za socijalni rad.

Četvorica braće će ostati pod zaštitom centra zbog "komplikovane porodične situacije", rekao je Kaseres.

Porodica majke i otac dvoje mlađe dece bore se za starateljstvo, ali se odluka ne očekuje pre kraja godine.

Kurir.rs/protothema.gr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track