OBEZGLAVLJENO TELO U KANALU! Starica iz Treviza nestala pre tri leta, leš u fazi raspadanja u vodi počeo da se PRETVARA U SAPUN
Foto: Profimedia / Maule Maurizio/IPA/ABACA, screenshot

UŽAS U ITALIJI

OBEZGLAVLJENO TELO U KANALU! Starica iz Treviza nestala pre tri leta, leš u fazi raspadanja u vodi počeo da se PRETVARA U SAPUN

Planeta -

Telo bez glave, koje je bilo u stanju raspadanja, pronađeno je u odvodnom kanalu u mestu Mareno di Pjave u blizini italijanskog grada Treviza.

Zbog velikog nevremena koje je prethodnih dana zahvatilo to područje velika voda je pokuljala kroz kanal, a nakon što se oluja smirila jedna meštanka je zatekla zastrašujući prizor.

- Ugledala sam nešto kod pregrade kanala i onda shvatila da je u pitanju leš - kazala je ona za list Korijere del Veneto.

Lokalni list Tribuna di Trevizo piše da se kanal nalazi između vinograda i kuće koja je napuštena, a penzionerka koja je tu živela je već nekoliko godina u staračkom domu.

Njena ćerka došla je da obiđe imanje nakon nevremena i nakon što je ugledala leš u kanalu otišla je kod komšinice i zajedno su pozvale policiju.

Već prilikom uviđaja posumnjalo se da leš pripada 83-godišnjij starici po imenu Aninka Dota iz obližnjeg mesta Santa Lučija di Pjave, koja je nestala u u toj zoni još u julu 2020.

Aninka je tada krenula negde sama i čim je njena ćerka shvatila da se majka verovatno izgubila, pokrenuta je istraga u koju je bila uključena policija, ali od starice tri godine nije bilo ni traga ni glasa.

Italijanski mediji navode da je analizom DNK utvrđeno da obezglavljeni leš definitivno pripada nesrećnoj Aninki.

Pretpostavlja se da se telo sve vreme nalazilo zaglavljeno u tom kanalu, a da je velika bujica nakon vremena otkinula glavu i odnela je dalje, dok je ostatak leša ostao tu.

Navodi se da je zbog dugotrajnog boravka tela u brzoj i hladnoj vodi otpočeo proces saponizacije leša, što je hemijski proces u kojem se masno tkivo pretvara u sapun.

(Kurir.rs/Korijere del Venerto/Tribuna di Trevizo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track