PUTIN PORUČIO: Imamo dovoljne zalihe kasetnih bombi, ako nas napadnu, UZVRATIĆEMO ISTOM MEROM (VIDEO)
Foto: Gavriil Grigorov/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia, Shutterstock

PORUKA IZ KREMLJA

PUTIN PORUČIO: Imamo dovoljne zalihe kasetnih bombi, ako nas napadnu, UZVRATIĆEMO ISTOM MEROM (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija ima "dovoljne zalihe" kasetnih bombi i poručio da Moskva zadržava pravo njihovog korišćenja ukoliko takva municija bude upotrebljena protiv ruskih snaga u Ukrajini.

- Naravno, ukoliko ih koriste protiv nas, mi zadržavamo pravo da preduzmemo recipročnu akciju - kazao je Putin u intervjuu za državnu televiziju, čiji su delovi objavljeni danas.

Rojters podseća da je Ukrajina od SAD dobila kasetne bombe, municiju koja je zabranjena u više od 100 zemalja.

Navodi se da je Kijev da će ih koristiti samo za proterivanje koncentrisanih formacija neprijateljskih vojnika.

Oleksandr Tarnavski, ukrajinski brigadni general, potvrdio je krajem protekle nedelje za CNN da je Kijev od SAD dobio kontroverznu kasetnu municiju.

- Upravo smo ga dobili. Još ga nismo upotrebili, ali ono može radikalno da promeni situaciju (na ratištu) - kazao je Tarnavski u intervjuu američkoj televizijskoj mreži.

On je naveo da "i neprijatelj zna da ćemo s ovom municijom biti u prednosti".

- Neprijatelj će nam prepustiti deo terena gde ju je moguće koristiti - ocenio je ukrajinski general, naglasivši da "kasetna municija neće biti korišćena u gusto naseljenim područjima, čak i ako su ih okupirale ruske snage".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track