DOBIO POTKOŽNI HOLTER: Netanjahu otpušten iz bolnice, ugrađen mu uređaj koji PRATI RAD SRCA
Foto: EPA Gil Cohenmagen Pool

dehidrirao

DOBIO POTKOŽNI HOLTER: Netanjahu otpušten iz bolnice, ugrađen mu uređaj koji PRATI RAD SRCA

Planeta -

Izraelski premijer Izraela Benjamin Netanjahu otpušten je danas iz Medicinskog centra Šeba kraj Tel Aviva pošto je tamo proveo noć zbog dehidratacije.

Bolnica je saopštila da su ga lekari podvrgli nizu ispitivanja i nisu nađene nikakve abnormalnosti,mada su mu ugradili spravu za nadgledanje rada srca kako bi se dalje pratilo njegovo zdravlje.

- Naša dijagnoza na kraju svih urađenih testova, uključujući laboratorijske, jeste da je razlog hospitalizacije bila dehidratacija - navedeno je u bolničkom saopštenju.

Medicinski centar je takođe saopštio da je srce premijera "potpuno normalno" i da je podvrgnut nizu sveobuhvatnih i rutinskih ispitivanja pri punom svešću, uključujuči električnu funkciju srca, a svi rezultati normalni, preneli su izraelski mediji.

Kako je navedeno, implantirana medicinska naprava će "omogućiti bliskom medicinskom profesionalnim timu premijera da nastavi redovno nadgledanje". Navedeno je takođe da ni u jednom trenutku nije zabeležena aritmija i lekari su odlučili da koriste podkožni holter.

Netanjahu (73) je primljen u bolnicu u Ramat Ganu u subotu popodne, navodno u kardiološko odeljenje.

Saopštenje iz bolnice dato je posle kritika zbog činjenice da informaciju o Netanjahuovom zdravstvenom stanju daje bolnica jedino u koordinaciji sa premijerovim kabinetom.

Izraelski javni servis Kan je javio da su neimenovani zvaničnici nezadovoljni političkim i medicinskim sistemom zbog nedostatka transparetnosti.

U prvom saopštenju Netanjahuovog kabineta pošto je primljen u bolnicu je navedeno da se žalio na vrtoglavicu, pošto je proveo nekoliko sati na suncu u petak usred toplotnog talasa u Izraelu.

Nekoliko sati kasnije u saopštenju Netanjahuovog kabineta je pisalo da će po preporuci lekara ostati u bolnici tokom noći na posmatranju.

Netanjahu je sinoć u video poruci iz bolnice, gde je podvrgnut daljim ispitivanjima, rekao da se oseća "vrlo dobro" i da je dehidrirao na izletu na Galilejskom jezeru u petak, gde je otišao "bez šešira i vode".

On je u konvoju vozila prevezan u bolnicu iz svoje kuće u Cezareji na obali Sredozemnog mora gde je provodio vikend. Rečeno je da je bio pri punoj svesti i da je hodao bez pomoći.

Mediji na hebrejskom jeziku su prethodno, pozivajući se na medicinski izvor, javili da je nakratko izgubio svet i pao, te da je pri padu jako udario glavu. Takođe su objavili da je osećao bol u grudima.

Predsednik Izraela Isak Hercog, vođa opozicije Jair Lapid i drugi političari poželeli su Netanjahuu brz opravak i dobro zdravlje.

Tim željama se pridružio i predsedsedavajući Predstavničkog doma Kongresa SAD Kevin Mekarti, pored ostalih, na čemu se Netanjahu zahvalio.

Netanjahu, koji je na funkciji premijera najduže u istoriji Izraela, nema zvaničnog zamenika, konstatuje list Tajms ov Izrael.

Kada je u januaru bio podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji odredio je kolegu ministra da ga zameni.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track