DA LI JE OVO PODVODNI DRON KOJI JE NAPAO KRIMSKI MOST? Ukrajinski Toloka TLK-150 poznat je kao "lutajući torpedo" (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube/ Suchomimus, Twitter/the_ins_ru

RUSKI ANTITERORISTIČKI KOMITET OPTUŽIO KIJEV

DA LI JE OVO PODVODNI DRON KOJI JE NAPAO KRIMSKI MOST? Ukrajinski Toloka TLK-150 poznat je kao "lutajući torpedo" (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je danas da su ukrajinske "specijalne službe" izvršile napad na Krimski most korišćenjem dronova koji se kreću po površini vode.

BBC prenosi da je taj komitet potvrdio da je pokrenuta krivična istraga u vezi s ovim napadom.

Krim, Krimski Most
foto: Twitter/the_ins_ru

Ruska agencija RIA Novosti prenela je prethodno izjavu Vladimira Konstantinova, predsedavajućeg krimskog parlamenta, koji je kazao da ukrajinski "teroristički režim" stoji iza incidenta na Krimskom mostu u kojem su stradale dve osobe.

Krim, Krimski Most, Toloka TLK-150
foto: Youtube/ Suchomimus

Izvor iz Bezbednosne službe Ukrajine kazao je ruskom servisu BBC da je napad bio "sprecijalna operacija pomorskih snaga oružanih snaga Ukrajine i Bezbednosne službe Ukrajine".

Krim, Krimski Most, Toloka TLK-150
foto: Youtube/ Suchomimus

- Most je napadnut površinskim dronovima. Bilo je teško dopreti do mosta, ali je na kraju i to bilo moguće - naveo je taj izvor.

Na društvenim mrežama pojavile su se spekulacije da je napad izveden podvodnim dronom Toloka TLK-150 koji može da ide i po površini vode, a za koji je britanski Dejli telegraf pre dva meseca pisao da je prvo ubojito plovilo bez ljudske posade koje je u potpunosti osmišljeno i napravljeno u Ukrajini.

- Rusija ima novi problem u Crnom moru. Ovo je prirodna evolucija ukrajinskih morskih dronova - kazao je tada ovom dnevniku pomorski analitičar HI Saton, koji je Toloku TLK-150 opisao kao "lutajući torpedo".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/BBC/RIA Novosti/Daily Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track