ČOVEK SA PET LICA PAO U TIVTU: Evo ko je uhapšeni šef ruske mafije, bio je miljenik NAJSUROVIJEG mafijaša! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube/ ПРАЙМ КРАЙМ

ČOVEK SA PET LICA PAO U TIVTU: Evo ko je uhapšeni šef ruske mafije, bio je miljenik NAJSUROVIJEG mafijaša! VIDEO

Planeta -

Georgij Manukjan, zvani Žorik Tbiliski, koji je 13. jula uhapšen na aerodromu u Tivtu, imao je i nadimak Čovek sa pet lica. O njegovoj sudbini ruska policija nije znala ništa od 2020. godine kada je izašao iz pritvora. Žorik Tbiliski rođen je 1964. godine. u Tbilisiju. Od 90-ih godina prošlog veka živeo u Krasnodaru, zatim u Gelendžiku. Važi za veoma uticajnog u mafijaškim krugovima u Krasnodaru. Lično ga je 1993. najsuroviji šef ruske mafije Aslan Usojan, poznati po nadimku Deda Hasan, primio u kriminalnu organizaciju. Kažu da je godinama kasnije postao i vođin miljenik, sve dok Deda Hasan nije ubijen snajperskim metkom 2013. godine.

Snajperski metak za Deda Hasana

Aslan Usojan, poznat po nadimku Deda Hasan, bio je jedan od najsurovijih šefova ruske mafije i glavni zaštitnik sada uhapšenog Georgija Manukjana. Deda Hasan je ubijen je januara 2013. godine u centru Moskve. Snajperista je pucao u njega dok je izlazio iz restorana "Karetni dvor". Teško ranjeni mafijaški bos je prevezen u bolnicu gde je i preminuo. U napadu je ranjena u nogu jedna prolaznica.

- Georgi Manukjan, rodom iz Tbilisija, jedan je od plejade jermenskih lopova, zahvaljujući kome su na Kubanu "lopovske tradicije" duboko utkane u mentalitet lokalnog stanovništva. Oduvek je bio dosledan pristalica Deda Hasana i uživao je njegovo puno pokroviteljstvo - pisao je ruski sajt Prime Crime 2010.

Manukjana su maja 2010. pritvorili službenici kriminalističkog odeljenja Centralne uprave unutrašnjih poslova Krasnodarske teritorije. U džepu su mu pronađena 3,5 grama heroina. Aprila 2011. godine proglašen je krivim i osuđen na tri godine zatvora u kaznenoj koloniji.

Onda je Manukjan uhapšen 8. septembra 2017. godine zbog optužbi za iznudu. Prema operativnim podacima, od četvorice pritvorenika - Manukjana i trojice njegovih navodnih saučesnika, oduzeto je vatreno oružje i više od 10 mobilnih telefona

Oni su se teretili za pokušaj iznude od milion rubalja (10.000 evra) od jednog svog sugrađanina. Međutim, 2020. godine oslobođen je svih ovih optužbi.

Od tada mu se gubi svaki traga sve dok ga, po poternici Interpola raspisanoj u Moskvi, nisu uhvatili crnogorski policajci na aerodromu u Tivtu.

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track