VOĐA VAGNERA POKREĆE NOVI BIZNIS: Isplivali podaci, Prigožin osnovao kompaniju u Belorusiji, poznato i koja je OSNOVNA DELATNOST
Foto: Printscreen Flightradar, Handout/AFP/Profimedia

registar

VOĐA VAGNERA POKREĆE NOVI BIZNIS: Isplivali podaci, Prigožin osnovao kompaniju u Belorusiji, poznato i koja je OSNOVNA DELATNOST

Planeta -

Jevgenij Prigožin, vlasnik privatne vojne kompanije Vagner, osnovao je novu kompaniju u Belorusiji.

Prigožin je 19. jula navodno registrovao društvo sa ograničenom odgovornošću "Concord Management and Consulting" u Belorusiji, a zvanična informacija je objavljena u Jedinstvenom državnom registru pravnih lica i fizičkih lica Ministarstva pravde Belorusije, prenosi Interfaks.

Sedište kompanije je selo Tsel u okrugu Osipoviči gde se inače nalazi terenski kamp namenjen za smeštaj pripadnika Vagnera koji su prethodnih dana prebačeni u Belorusiju.

Osnovna delatnost preduzeća je "upravljanje nekretninama" dok je prema navodima iz registra vlasnik (osnivač) kompanije društvo sa ograničenom odgovornošću "Concord Management and Consulting" (RF) čiji je vlasnik Jevgenij Viktorovič Prigožin.

Jevgenij Prigožin, podsetimo, pokrenuo je oružanu pobunu u noći 24. juna optužujući snage ministarstva odbrane za raketni napad na kamp Vagner PMC u Ukrajini. Zauzeo je štab Južnog vojnog okruga u Rostovu i najavio "marš pravde" ka Moskvi. Međutim, 24. juna uveče, kad su kolone Vagnera bile 200 km od prestonice, okrenuo ih je i vratio u logore.

Na sceni se iznenada pojavio lider Belorusije Aleksandar Lukašenko koji je obelodanio da je postignut dogovor sa Prigožinom da prekine kampanju protiv Moskve i da se sa svojim jedinicima povuče u Belorusiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track