MITRALJESKO GNEZDO UNIŠTENO BACAČIMA PLAMENA: Dron snimio jeziv sukob u Ukrajini ZAŠTITE OD BUMBARA NEMA NI POD ZEMLJOM (VIDEO)
Foto: Printscreen/RIA novosti

užas

MITRALJESKO GNEZDO UNIŠTENO BACAČIMA PLAMENA: Dron snimio jeziv sukob u Ukrajini ZAŠTITE OD BUMBARA NEMA NI POD ZEMLJOM (VIDEO)

Planeta -

Ruski vojnici naoružani bacačima plamena navodno su uništili uporište pripadnika Oružanih snaga Ukrajine kod Кrasnolimanska.

Na snimku koji su zabeležili izviđački dron i kamere na telu vojnika vidi se kako se borbena grupa naoružana bacačima plamena približava što je više moguće neprijateljskim utvrđenjima. Vojnici su zatim uz pomoć reaktivnog pešadijskog bacača plamena (RPO-A) "Bumbar" i lakog pešadijskog bacača plamena (LPO-97) uništili neprijateljsko uporište.

- Imali smo zadatak u Кremenskim šumama, identifikovan je mitraljeski punkt, a pešadija nije mogla da prođe. Pozvali su nas i rešili smo to - rekao je vojnik sa pozivnim znakom "Žiga".

Termobarični projektili koji se koriste u lakim pešadijskim bacačima plamena stvaraju snažnu eksploziju na mestu udara municije. Visoka temperatura na mestu eksplozije i snažan udarni talas utiču na sva živa bića na velikom prostoru - čak i unutar zemunica i objekata u kojima se krije protivnik.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track