ZVANIČNICI PENTAGONA TVRDE: Počeo glavni udar ukrajinske kontraofanzive
Foto: Profimedia

ZVANIČNICI PENTAGONA TVRDE: Počeo glavni udar ukrajinske kontraofanzive

Planeta -

Glavni udar ukrajinske kontraofanzive, koja je trajala skoro dva meseca, sada je u toku na jugoistoku zemlje, izjavila su u sredu dvojica zvaničnika Pentagona, prenosi New York Times.

Navodno stiže pojačanje u hiljadama, koji se priključuju žestokim bitkama, od kojih su mnogi obučeni i opremljeni od Zapada i do sada su "držani u rezervi".

Zvaničnici su govorili pod uslovom anonimnosti, a prema pisanju američkog lista, njihovi komentari poklapaju se sa izveštajima sa bojnog polja u sredu, gde su se rasplamsale artiljerijske borbe duž južne linije fronta u regionu Zaporožja.

Igor Konašenkov, glavni portparol ruskog ministarstva odbrane, izvestio je o "masovnom" napadu i žestokim borbama južno od Orikiva, grada koji Ukrajina drži oko 60 milja severno od Azovskog mora.

Vladimir Rogov, zvaničnik kojeg je imenovala Moskva u južnoj Ukrajini, rekao je da su u napadu učestvovale ukrajinske trupe koje su bile obučene u inostranstvu i koje su bile opremljene sa oko 100 oklopnih vozila, uključujući leoparde nemačke proizvodnje i borbena vozila Bredli američke proizvodnje.

Kurir.rs/Telegraf

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track