ŠOJGU PREDAO PUTINOVO PISMO KIM DŽONG UNU: Razgovarali o pitanjima nacionalne odbrane i bezbednosti
Foto: AP

ŠOJGU PREDAO PUTINOVO PISMO KIM DŽONG UNU: Razgovarali o pitanjima nacionalne odbrane i bezbednosti

Planeta -

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu sastao se u Pjongjangu sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, tokom kojeg su razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u oblasti nacionalne odbrane i bezbednosti.

Severnokorejski radio Glas Koreje navodu je Šojgu dao Kimu pismo ruskog predsednika Vladimira Putina.

Severnokorejski lider i ruski ministar odbrane posetili su "Izložbu oružja – 2023" koju sponzoriše Ministarstvo odbrane Severne Koreje povodom 70. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom oslobodilačkom ratu, kako se u toj zemlji naziva Korejski rat (od 1950. do 1953. godine).

Šojgu je izrazio zahvalnost lideru Severne Koreje što je ukazao gostoprimstvo i posvetio veliku pažnju delegaciji, uprkos zauzetosti. Kim Džong Un je govorio o pitanjima od "zajedničkog interesa" koja se odnose na borbu protiv "nasilja i samovolje imperijalista", borbu za suverenitet i interese dve zemlje, međunarodnu pravdu i mir.

"Kim Džong Un je još jednom izrazio uverenje da će ruska vojska i narod postići veliki uspeh u borbi za izgradnju jake države", prenosi RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će poseta pomoći jačanju vojnih veza Moskve i Pjongjanga i postaće važna faza u razvoju saradnje dve zemlje. Radna poseta ruskog ministra završava se danas.

(Kurir.rs/RIA, RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track