MILIJARDER SILOVAO AUTISTIČNU DEVOJČICU? Podneta tužba, tvrdi se da se sve desilo u kući na Menhetnu osuđenog pedofila Epstajna
Foto: Printscreen Youtube/Forbes, AP

ŽRTVA IMA I DAUNOV SINDROM

MILIJARDER SILOVAO AUTISTIČNU DEVOJČICU? Podneta tužba, tvrdi se da se sve desilo u kući na Menhetnu osuđenog pedofila Epstajna

Planeta -

Protiv američkog milijardera Leona Bleka podneta je tužba da je silovao 16-godišnju devojčicu sa Daunovim sindromom i autizmom 2002. u kući na Menhetnu koja je pripadala pokojnom osuđenom pedofilu Džefriju Epstajnu.

Advokat Bleka, koji je suosnivač investicione firme "Apolo Global Management Inc." i bio je Epstajnov saradnik, negirao je optužbe, nazivajući ih "neozbiljnim", javlja NBC njuz.

U tužbi, koja je podneta američkom Okružnom sudu za južni Njujork, navodi se da je tužilja, čije ime nije saopšteno, prodata Epstajnu i Gislejn Maksvel, koja je prošle godine osuđena na 20 godina zatvora zbog podvođenja maloletnica koje je Epstajn seksualno zlostavljao.

Tužilja, koja je sada u kasnim tridesetim godinama, rođena je sa Daunovim sindromom i ima "razvojnu starost" od oko 12 godina, navodi se u tužbi.

U tužbi se navodi da se spremala da masira Bleka kada ju je on pritisao za sto i počeo da prodire u nju "igračkama za odrasle", raskrvavivši je. Kako je navela, Epstajn ju je kasnije pronašao kako plače, ali je odbio njen zahtev da ode kod lekara, rekavši da će se Maksvelova umesto toga pobrinuti za nju.

Suzan Estrih, advokat Bleka, negirala je optužbe, optužujući "Vigdor LLP", advokatsku kancelariju koja stoji iza tužbe, da se "sveti" Bleku zbog drugih slučajeva.

Estrihova, koja nije odmah odgovorila na zahtev za komentar, rekla je u izjavi za CNBC da njen klijent nikada nije sreo tužiteljku.

- Ove zlobne i klevetničke laži, maskirane kao optužbe, namerno je proizvela advokatska kancelarija 'Vigdor' kao deo osvete protiv gospodina Bleka koji se energično i uspešno branio u poslednje dve godine. Ove optužbe o incidentu koji se navodno dogodio pre 20 godina potpuno su izmišljene, potpuno nepotkrepljene i direktno krše rok zastarelosti - rekla je ona.

Gislejn Maksvel i Džefri Epstajn
Gislejn Maksvel i Džefri Epstajnfoto: Handout / AFP / Profimedia

Blek je negirao druge optužbe za seksualno zlostavljanje, uključujući odgovor na tužbu Čeri Pirson, koja ga je optužila da ju je silovao u Epstajnovoj vili na Menhetnu 2002. godine, kao i po tužbi bivše ruske manekenke Guzel Ganijeve koja je odbačena u maju.

Estrihova je rekla da bi novi slučaj samo "obezbedio dodatnu municiju" za predlog sankcija koje je Blek podneo protiv advokatske firme "Vigdor" u slučaju koji je pokrenula Pirsonova, navodi CNBC.

Njujork tajms je takođe izvestio da je Blek postigao nagodbu od 62,5 miliona dolara s Američkim Devičanskim Ostrvima, gde je Epstajn imao dom, kako bi izbegao moguću tužbu. Portparol Bleka potvrdio je nagodbu u izjavi poslatoj Rojtersu imejlom, rekavši da u nagodbi nema sugestije "da je gospodin Blek bio svestan ili učestvovao u bilo kakvom nedoličnom ponašanju".

Epstajn je izvršio samoubistvo u zatvoru u avgustu 2019. dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualnu trgovinu.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track