MILIONER PRONAĐEN RASKOMADAN: Delovi tela bili u koferu, policija zatekla jezivu scenu, glavu našli tek posle 3 dana (FOTO)
Foto: Instagram/fernandoperezalgaba

užas

MILIONER PRONAĐEN RASKOMADAN: Delovi tela bili u koferu, policija zatekla jezivu scenu, glavu našli tek posle 3 dana (FOTO)

Planeta -

Grupa dece otkrila je raskomadane ostatke nestalog argentinskog milionera Fernanda Pereza Algabe (41).

Strašni slučaj je izašao na videlo nakon što su deca u nedelju pronašla crveni kofer pun delova tela dok su se igrali pored potoka u jednom od naselja Buenos Ajresa. Roditelji dece pozvali su policiju koja je navodno u koferu pronašla noge i podlakticu žrtve dok je još jedna cela ruka pronađena u potoku.

Vlasti su tri dana kasnije pronašle glavu i torzo. Delovi tela su čisto amputirani što sugeriše da je rasparčavanje izvršio profesionalac. Naknadna obdukcija je otkrila da je žrtva upucana tri puta pre nego što je iseckana i strpana u kofer. Policija je nestalog milionera identifikovala pomoću otisaka prstiju i karakterističnih tetovaža.

Algaba, preduzetnik koji je prošlog utorka proglašen nestalim, zaradio je milione iznajmljujući luksuzna vozila i prodajući kriptovalute koje je često reklamirao na svom profilu na Instagramu na kome je imao skoro 900.000 pratilaca.

Milioner, koji inače živi u Barseloni, došao je nedelju dana pre ubistva u Argentinu. Algaba je iznajmio stan i trebalo je da vrati ključeve 19. jula, ali se nije ni pojavio, niti javljao na telefon, prema svedočenju vlasnika nekretnine. Kasnije je proglašen nestalim.

Policija je uhapsila jednog osumnjičenog. Motiv ubistva je i dalje nejasan. Vlasti za sada sumnjaju da je ubijen zbog svojih brojnih dugova.

Algaba, među prijateljima poznat kao Lečuga, počeo je da raznosi hranu već sa 14 godina. Zatim je počeo da kupuje oštećena vozila koja je popravljao i prodavao. Posvećenost mladog preduzetnika se navodno isplatila jer je do svoje 24. godine posedovao veliko skladište puno vrhunskih automobila i motocikala.

Algaba je kasnije osnovao kompaniju za iznajmljivanje luksuznih automobila u Majamiju pre nego što se preselio Barselonu pre nekoliko meseci. Takođe je bio uključen u trgovinu kriptovalutama iz kancelarije sa više od 25 zaposlenih u Buenos Ajresu.

Priča o stvaranju novca međutim nije onakva kakvom se čini.

Algaba je nagomilao "nenaplative" dugove kod argentinske poreske agencije dok je njegova kompanija "Motors Lettuce SRL" počela da izdaje čekove bez pokrića manje od godinu dana nakon što je osnovana 2018. godine. Takođe je ostavio poruku na svom telefonu u kojoj tvrdi da je izgubio mnogo novca ulaganjem u kriptovalute.

A Algabine nevolje nisu bile ograničene na poslovnu sferu.

Navodno je naleteo na Bara Bravu, nasilnu bandu, koja je u velikoj meri uključena u argentinsku fudbalsku scenu i koja je navodno zahtevala da im plati od 40.000 dolara.

- Ako mi se nešto desi svi su već upozoreni - napisao je Algaba u poruci.

Rodolfo, brat pokojnog milionera, navodi da nije siguran da li je Fernando umešan u kriminalni lanac, ali insistira da "nije prevarant" kako su mnogi tvrdili, preneli su lokalni mediji. Takođe tvrdi da je njegov brat prodavac automobila koji nije dobro prošao u trgovini bitkoinima.

Rodolfo navodi da im je otac ostavio nasledstvo koje je Algaba koristio da započne biznis što ukazuje na to da Fernando nije baš prešao iz favele u bogatstvo kao što je voleo da priča. Navodi i da brata nije video tri meseca pre smrti zbog svađe i da je Fernando bio na psihijatrijskom lečenju zbog anksioznog poremećaja.

Rodolfo se nada da vlasti mogu da uhapse ubicu.

- Ovde sam tri dana, jedva spavam, razmišljam i razbijam glavu kako je to moglo da se desi. Neću da sedim mirno i neću da delim pravdu svojim rukama, ali se nadam da će pravda biti zadovoljena - rekao je Rodolfo.

(Kurir.rs/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track