ELITNI RUSKI PADOBRANCI UPALI U ZASEDU: Dron zabeležio jezivu scenu kod Bahmuta BORBA NIJE TRAJALA NI MINUT (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen/Twitter

masakr

ELITNI RUSKI PADOBRANCI UPALI U ZASEDU: Dron zabeležio jezivu scenu kod Bahmuta BORBA NIJE TRAJALA NI MINUT (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Elitna jedinica ruskih padobranaca navodno je uletela u zasedu kod strateški važnog sela Kleščejevka nadomak Bahmuta.

Ukrajinski novinar Jurij Butusov navodi da su pripadnici 80. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine i jurišne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova "Bes" namamile u zasedu elitne padobranace ruske vojske.

Na uznemirujućem snimku, koji je zabeležio izviđački dron, vidi se žestoka razmena vatre dve strane nakon čega na putu ostaje gomila tela.

Vojni blogeri tvrde da su ukrajinski borci najpre potisnuli ruske trupe sa njihovih odbrambenih položaja, a potom su se taktički povukli i čekali. Zatim su upotrebili bespilotne letelice za kontrolu artiljerije i minobacača kako bi granatama zasuli Ruse koji su u protivnapadu pokušali da ponovo zauzmu izgubljene pozicije.

Oko Kleščejevke inače ratuje i specijalna brigada "Ahmat" iz Čečenije".

Ruski kanali na Telegramu takođe navode da su ukrajinske snage zauzele visoravan koja okružuje Kleščejevku navodeći da se tamo bore i pripadnici Azova.

- Neprijatelj je uspeo da zauzme neke obližnje uzvisine sa kojih je otvorio artiljerijsku i minobacačku paljbu kako bi podržao napredovanje pešadije - pišu ruski blogeri.

Ukrajincima osvojeni položaj na visini daje značajnu prednost u izviđanju i korekciju artiljerijske vatre direktno na Kleščejevku i na ruska pojačanja koja pokušavaju da priskoče u pomoć saborcima.

Pripadnici Vagnera zauzeli su strateški važno područje Kleščejevke, udaljeno oko osam kilometara od Bahmuta, krajem decembra prošle godine, ali sada se Ukrajinci nalaze u vrlo povoljnoj poziciji koja im daje priliku da preseku ruske linije prema Bahmutu.

Za sada nije poznato kad je tačno nastao snimak.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja