"JAKO SUMNJAM DA JE TAMO BIO NA ODMORU": Šef Stejt departmenta misli da je Šojgu išao na Kimovu paradu da obnovi arsenal (VIDEO)
Foto: AP/Korea News Service

rusiji potrebno novo oružje za napade na ukrajinu

"JAKO SUMNJAM DA JE TAMO BIO NA ODMORU": Šef Stejt departmenta misli da je Šojgu išao na Kimovu paradu da obnovi arsenal (VIDEO)

Planeta -

Entoni Blinken, državni sekretar SAD, rekao je danas da SAD misle da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu otišao u Severnu Koreju da obezbedi isporuke oružja potrebnog za invaziju u Ukrajini.

Posle retke posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Pjongjangu, gde je prisustvovao vojnoj paradi, Blinken je rekao da Rusija obilazi svoje saveznike da se snabde oružjem.

Entoni Blinken
Entoni Blinkenfoto: Ian LANGSDON / AFP / Profimedia

- Jako sumnjam da je otišao tamo na odmor. Vidimo da Rusija očajnički traži podršku, oružje, svuda gde može da ih nađe, da bi nastavila svoju agresiju na Ukrajinu - kazao je Blinken.

Severna Koreja, vojna parada
foto: AP/Korea News Service

On je rekao da Rusi to čine sa Severnom Korejom, s Iranom koji je dao Moskvi brojne dronove koje ona koristi za uništavanje civilne infrastrukture i ubijanje civila u Ukrajini.

Šojgu se tokom posete Severnoj Koreji sreo sa vođom te zemlje Kim Džong Unom, i sa njim je, prema navodima severnokorejskih državnih medija, imao prijateljski razgovor.

Rusija, koja je istorijski saveznik Severne Koreje, jedna je od retkih zemalja sa kojima Pjongjang ima prijateljske odnose.

Šojgu je predvodio rusku delegaciju koja je prošle nedelje boravila u Severnoj Koreji, na svečanostima povodom 70. godišnjice završetka Korejskog rata.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja