PROVALJENA BAZA RUSKIH ISKANDERA SA NUKLEARNIM BOJEVIM GLAVAMA: Komercijalni sateliti snimili lokaciju RAKETNIH SISTEMA! (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

novi snimci iz svemira

PROVALJENA BAZA RUSKIH ISKANDERA SA NUKLEARNIM BOJEVIM GLAVAMA: Komercijalni sateliti snimili lokaciju RAKETNIH SISTEMA! (FOTO)

Planeta -

Komercijalni sateliti kompanije "Mahar" objavili su satelitiske snimke vojnogo hangara u Belorusiji gde su razmešteni raketni sistemi Iskander M, koji nose taktičko nukelarno oružje!

Satelitski snimci ukazuju da su raketni sistemi 9K720 Iskander M koji su opremljeni taktičko-nuklearnim bojevim glavama otkriveni u vojnoj bazi “Južni” u regioni Mogliev u centralnoj Belorusiji.

Na satelitskom snimku se vidi nekoliko raketnih sistema koji su parkirani psred velikoh hangara koji je nanovo izgrađen.

Naime, kada su uporedili satelitske snimke iz 18. avgusta 2022 na prostoru sadašnjeg hangara vidi se zelena površina, a na najnovijim snimcima se vidi hangar i izbetonirana površina.

Satelitski snimci pokazuju da je izgradnja počela u oktobru 2022, a završena u aprilu 2023.

Satelitski snimak kompanije Makar napravljen 4. jula 2023. pokazuje ono što se čini da prikazuje četiri lansera (i/ili transportera) Iskander od 13 metara i dva manja vozila za podršku ispred garaže. Odeljak za skladištenje projektila na jednom od lansera je otvoren.

Ruska Vojska, nuklearni arsenal
foto: Printscreen Twitter

Baza “Južni” udanjena je 12 km od vojnog skaldišta oružja za koje Zapad tvrdi da je postalo skladište ruskog taktičkog nuklearnog oružja i 16 km od operativne baze vojne kompanije PMC Vagner u selu Target.

Ruska Vojska, nuklearni arsenal
foto: Printscreen Twitter

Inače kako se navodi baza “Južni” je i dom 465. raketne brigade Beloruske vojske koja je opremljena raketnim sistemima tipa Iskander M koje imaju nuklearne bojeve glave.

(Kurir.rs / TV Front)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track