KOLONA OKLOPNIH VOZILA SPRŽENA ZA 120 SEKUNDI! Izviđači primetili da se približava, a onda je NAPRAVLJENA ZAMKA (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen Twitter

masakr

KOLONA OKLOPNIH VOZILA SPRŽENA ZA 120 SEKUNDI! Izviđači primetili da se približava, a onda je NAPRAVLJENA ZAMKA (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Ruski vojnici uništili su veliku kolonu Oružanih snaga Ukrajine na frontu kod Zaporožja!

Izviđački dron je zabeležio snimak neverovatne borbe. Na snimku se najpre vidi kolona ukrajinskih vozila, među kojima se nalaze i dva tenka, kako ide zemljanim putem preko jednog polja.

Rusi su međutim blagovremeno primetili kolonu protivnika i poslali jedan tenk da zauzme položaj na ivici šume. Ukrajinci su zauzeli položaj za borbu i to je bio znak da počne da dejstvuje ruska artiljerija. Vozila su pogađana jedno za drugim i borba je završena za manje od dva minuta.

- Oprema za vazdušno izviđanje je detektovala napredovanje kolone neprijateljske oklopne tehnike ka našim položajima. Naše vozilo se nalazilo na ovom području. Posada je upućena na teren i prihvatila borbu - rekao je komandir jedinice za RIA Novosti.

Navodi da je posada tenka uništila sedam komada opreme Oružanih snaga Ukrajine dok je još nekoliko pogođeno protivtenkovskim vođenim projektilima i artiljerijom.

Rusko oklopno vozilo izašlo je iz bitke bez ozbiljnijih oštećenja.

- Za nekoliko minuta izgorelo je osam jedinica opreme. Sva polja se nadgledaju 24/7 iz helikoptera koji koordiniraju artiljerijsku vatru. Sva polja su minirana i ne dozvoljavaju primenu taktike (načelnika ukrajinskog generalštaba Valeriaj) Zalužnog sa brzim presecima u prednjem delu i udarima po bokovima. Ukrajina u svakom napadu (čak i uspešnom) gubi desetine komada opreme i stotinu vojnika. Rezultati operacije Azov biće sumirani na jesen, ali već sada možemo konstatovati činjenicu da su izgubili 1/4 teške tehnike - navodi se u objavi.

Ukrajinska kontraofanziva započela je 4. juna. Кijev je bacio u vatru borbene brigade obučene od strane NATO, naoružane zapadnom opremom, uključujući i nemačke tenkove Leopard.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track