ZELENSKI: Ukrajina je sve jača, rat se vraća u Rusiju (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

ZELENSKI: Ukrajina je sve jača, rat se vraća u Rusiju (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se rat „postepeno vraća“ Rusiji nekoliko sati nakon što je Kremlj optužio Kijev da gađa Moskvu dronovima, što je poslednji u nizu napada.

00:35

ZELENSKI: Ukrajina je sve jača, rat se vraća u Rusiju

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u nedelju presretnuta tri drona, ali da je pogođen poslovni i šoping centar na zapadu prestonice. Oštećeni su peti i šesti sprat zgrade od 50 spratova, a povređenih nije bilo, javila je državna novinska agencija "TASS".

Video snimci pokazuju ruševine, kao i hitne službe na licu mesta.

- Ukrajina je sve jača, a rat se postepeno vraća na teritoriju Rusije, u njene simbolične centre i vojne baze - rekao je Volodimir Zelenski u svom dnevnom obraćanju i dodao da je "ovo neizbežno, prirodno i apsolutno pravedno".

Portparol ukrajinskog vazduhoplovstva rekao je da su najnoviji napadi dronom na Moskvu imali za cilj da utiču na Ruse koji su, otkako je Kremlj napao Ukrajinu u februaru 2022, smatrali da je rat dalek.

- U Rusiji uvek nešto leti, kao i u Moskvi. Sada rat pogađa one koji nisu bili zabrinuti. Bez obzira na to kako bi ruske vlasti želele da zažmure na ovo govoreći da su sve presrele... nešto je pogođeno - rekao je portparol Jurij Ihnat na ukrajinskoj televiziji.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track