SRPSKE SPASILAČKE JEDINICE UŽIVO IZ GRČKE: Ovo je bio NAJVEĆI PROBLEM! Kada su građani videli našu ozbiljnost, I ONI SU POMAGALI
Foto: YouTube/MUP Republike Srbije, Spyros BAKALIS / AFP / Profimedia

kurir tv

SRPSKE SPASILAČKE JEDINICE UŽIVO IZ GRČKE: Ovo je bio NAJVEĆI PROBLEM! Kada su građani videli našu ozbiljnost, I ONI SU POMAGALI

Planeta -

Grčki portal Katimerini posvetio je tekst srpskim vatrogascima koji su se rame uz rame sa grčkim kolegama borili sa vatrenom stihijom.

Kako ističu, zajedničkim naporima spasili su najmanje 40 kuća u Nea Agialosu.

Davor Vidović
foto: Kurir tv

Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno - spasilačke jedinice, iz Grčke se javio putem vajbera i razgovarao sa voditeljkom Oljom Lazarević.

Prema njegovim rečima prvo su pomagali u Solunu pa otišli u Volos u najkritičniju tačku u Grčkoj.

- U stalnom smo na dežurstvu za reagovanje. Svaka misija kada se planira planira se sa svojim resursima. Sada smo ovde sedmi dan, i bićemo ovde do desetog dana - započeo je Vidović.

Oni su gasili vatru u Nea Agialosu.

- Ceo dan smo proveli u gašenju žarišta koje su se nalazili iznad obale i tih mesta koje smo zaštitili- U jednom trenutku stigao je nalog da se spustimo dole gde je postojala najveća opasnost za ugrožavanje života i imovine. Vidljiva je bila nervoza kod građana, neki građani su se sami evakusiani, ali naš boravak tamo je doprineo tome da se građani smire i bili su nam podrška dok smo se borili sa vatrom - rekao je Vidović.

02:45

GAŠENJE POŽARA GRČKA - SRBIJA

Najveći problem, na samom terenu, srpskim spasiocima je bilo nepoznavanje lokacije.

- Kao što i sami znate najveći problem je nepoznavanje lokacije, i potrošnja vode koja je velika i od toplote se brzo zagreva, naročito kada radite. Građani su, kada su videli da smo ozbiljni, puno su nam pomogli u tome što su nam dopremali velike količine hladne vode - rekao je Vidović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

00:57

Beograd, panorama sa grmljavinom i kisom u vreme oluje, pokrivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track