ESPANJOLA STIGLA NA FRONT KOD BAHMUTA! Jedinica sastavljena od navijača odmah imala vatreno krštenje POGLEDAJTE NAPAD NA SKLADIŠTE
Foto: Printscreen Telegram

novi detalji

ESPANJOLA STIGLA NA FRONT KOD BAHMUTA! Jedinica sastavljena od navijača odmah imala vatreno krštenje POGLEDAJTE NAPAD NA SKLADIŠTE

Planeta -

Specijalaca jedinica Espanjola, mahom sastavljena od navijača ruskih fudbalskih klubova, zauzela je jedan od najvažnijih položaja na prvoj liniji odbrane kod Bahmuta!

Navijači su nedugo po dolasku prema navodima ruskog portala Ridus uz pomoć artiljerije navodno pogodili veliko skladište municije koje su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine pripremali za pojačavanje kontraofanzive.

Bahmut, koga su u maju zauzeli pripadnici Vagnera, podsetimo, prebačen je pod kontrolu snaga ruske vojske i dobrovoljačkih jedinica, a ukrajinske snage su u poslednjih mesec i po dana napredovale nekoliko kilometara i povratile deo teritorija.

Obe strane su pretrpele ozbiljne gubitke.

Ako Oružane snage Ukrajine osvoje ključne visove oko Bahmuta ruska vojska rizikuje da bude opkoljena i da izgubi priliku za dopunu municije. Ulazak na borbene položaje dobro obučenih boraca Espanjole je osmišljen da spreči razvoj takvog scenarija.

- Naš odred je sa glavnim štabom stigao na prvu liniju fronta i zauzeo jedan od važnih sektora fronta na prvoj liniji odbrane - rekao je komandant jedinice pod kodnim imenom Španac za Ridus i naglasio da navijači uspešno kontrolišu svoj sektor.

Španac je otkrio kako je uništeno skladište oružja.

- Izviđačka grupa komandanta sa pozivnim znakom Samara nekoliko dana je posmatrala kako neprijatelj isporučuje velike količine municije na samu liniju fronta. Zatim je izvršen artiljerijski udar na skladište Oružanih snaga Ukrajine raznim sistemima naoružanja. Čim smo zauzeli položaje kod Bahmuta uspeli smo da otkrijemo i ugasimo rad dva minobacača i jednog mobilnog EV sistema - navodi Španac.

Dopisnik Ridusa, Dmitrij Gorjačov, navodi da komanda Južnog vojnog okruga pomno prati rad Espanjole, a vojnici na prvoj liniji fronta su ohrabreni dolaskom navijača na borbene položaje.

- Mnogi na frontu znaju da imaju jak odred dronova - rekao je dopisniku Ridusa vojnik 57. brigade koji je raspoređen u istoj zoni borbenih dejstava sa navijačima.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track