ŠTA SE TO DOVRAGA DEŠAVA?! Građane ruskog grada UHVATILA PANIKA zbog prizora na nebu! ZABELEŽENA SCENA IZ NOĆNE MORE (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

uzbuna

ŠTA SE TO DOVRAGA DEŠAVA?! Građane ruskog grada UHVATILA PANIKA zbog prizora na nebu! ZABELEŽENA SCENA IZ NOĆNE MORE (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Stanovnike Кazanja uznemirio je monstruozni oblak koji liči na pečurku koja nastaje nakon nuklearne eksplozije!

Uplašeni stanovnici Kazanja, petog grada po veličini u Rusiji, masovno su se u sredu oglašavali na društvenim mrežama kako bi podelili slike i snimke nesvakidašnjeg oblaka, navode lokalni mediji.

Oblak, koji podseća na nuklearnu pečurku i koji je uplašio građana, zapravo predstavlja vrstu kumulonimbusa, rečeno je RIA Novostima u ministarstvu ekologije i prirodnih resursa Tatarstana.

- Topao vazduh je lakši od hladnog i njegovo izdizanje u srednje slojeve atmosfere može se videti u vidu oblaka pečurke. Ova atmosferska pojava se naziva inverzija ili oblak nakovanj. To je posebna vrsta kumulonimbusa koji se penje na visinu od oko 12-15 kilometara, a zatim počinje da se zamagljuje - rekao je portparol ministarstva ekologije.

Topao i vlažan vazduh sa zemljine površine prema njegovim rečima formira moćno strujanje koje probija termoklinu između njega i gornjih hladnih i suvih slojeva atmosfere. Vodena para se i hladnom sloju kondenzuje u kapi kiše, sneg ili grad i počinje da pada u rashladnom uzlaznom strujanju.

Lokalni mediji navode da u Кazanju u sredu nije registrovan višak zagađujućih materija u vazduhu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track