RUSIJA: Sprečen pokušaj napada ukrajinskih dronova na bazu u Novorosijsku
ilustracija, Foto: Reuters

RUSIJA: Sprečen pokušaj napada ukrajinskih dronova na bazu u Novorosijsku

Planeta -

Dva bespilotna čamca kojima su Oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu pomorsku bazu u Novorosijsku su uništena, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Oružane snage Ukrajine su noćas, koristeći dva čamca bez posade, pokušale da napadnu pomorsku bazu Novorosijsk.

Bespilotni čamci su vizuelno otkriveni i uništeni vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova koji čuvaju mornaričku bazu", navelo je rusko Ministarstvo.

Gubernator Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev izjavio je da nema žrtava ni štete.

Prethodno je u službi za vanredne situacije Novorosijska za RIA Novosti rečeno da su dobili informacije o eksplozijama u vodama Novorosijska i sela Mishako.

Kaspijski naftovodni konzorcijum saopštio je da normalno nastavlja da isporučuje naftu na terminalu u blizini Novorosijska i da nema oštećenja na infrastrukturi, prenosi Interfsks. Dodaje se da je privremeno zabranjeno kretanje plovila u luci Novorosijsk. Novorosijsk je jedna od najvećih luka na Crnom moru.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA Novosti/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track