Veterani SAD objavili rat brzoj hrani!

Veterani SAD objavili rat brzoj hrani!

Planeta -
Penzionisani generali i admirali u Americi tvrde da je najveći neprijatelj nacionalne bezbednosti hamburger, a ne terorizam

VAŠINGTON - Masna istina.Penzionisani generali i admirali vojske SAD, udruženi u organizaciji Spremnost, tvrde da najveći neprijatelj po nacionalnu bezbednost nije terorizam, nego brza hrana, koja je od Amerikanaca napravila ljude nesposobne da služe vojsku.Nekadašnji zapovednik avijacije SAD, penzionisani general Ričard B. Majers kaže da je svako četvrto dete u Americi danas gojazno i ne može da prođe osnovnu vojnu obuku.- Današnja mlada generacija po svim pokazateljima ima višak kilograma, a glavni krivac za takvo stanje je brza hrana. Hamburgeri, pomfrit, slatki gazirani sokovi i čokolade ugrožavaju nacionalnu bezbednost. Moramo tome da stanemo na put i zato objavljujemo rat brzoj hrani u školama - rekao je Majers.Neprofitna organizacija Spremnost ima za cilj da lobiranjem kod senatora, američkih guvernera i predsednika SAD menja zakone i smanji trend porasta broja debelih ljudi te jednog dana napravi naciju zdravih Amerikanaca. Jedino tako će se, tvrde penzionisani generali, postići da Amerika ostane supersila s jakom vojskom.Iako njihove stavove podržavaju sadašnji predsednik SAD Barak Obama i demokrate, republikanci smatraju da građanima Amerike niko ne treba da govori i naređuje šta i koliko da jedu.Iz organizacije Spremnost podsećaju na alarmantan podatak da čak 75 odsto Amerikanaca od 17 do 24 godine starosti nije u stanju da pristupi vojsci - zbog gojaznosti, kriminalne prošlosti ili nesvršene srednje škole.

Nacija debelihViše od dve trećine stanovnika u 39 američkih saveznih država do 2030. imaće prekomernu težinu, prognozira Fond za američko zdravlje. Do 2030. medicinski troškovi za lečenje bolesti prouzrokovanih gojaznošću skočiće za 48 milijardi, na 66 milijardi dolara godišnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track