NOVI UDAR NA RUSKE BRODOVE! Napad pomorskim dronom na tanker Sig: Na Krimskom mostu zaustavljen saobraćaj!
Foto: Screenshot YT/Military TV

NOVI UDAR NA RUSKE BRODOVE! Napad pomorskim dronom na tanker Sig: Na Krimskom mostu zaustavljen saobraćaj!

Planeta -

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je noćas zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela specijalnu operaciju, u kojoj je pomorskim dronom napadnut veliki naftni tanker Ruske Federacije Sig, rekli su izvori u SBU za ukrajinske medije.

Tanker je prevozio gorivo za ruske trupe, prenosi Interfaks Ukrajina.

Kako se navodi, specijalna operacija je izvedena pomoću pomorskog drona, koji je nosio pola tone TNT-a. Ističe se da je operacija izvedena u teritorijalnim vodama Ukrajine.

Prethodno je ruska Federalna agencija za pomorski i rečni saobraćaj saopštila da je tanker "Sig" oštećen na južnom prilazu Kerčkom moreuzu nedaleko od Krimskog mosta, verovatno u napadu pomorskog drona,

U saopštenju se navodi da tanker nije potonuo, kao i da niko od 11 članova posade nije povređen.

Ističe se da je spasilački tegljač "Merkur" privezan za tanker na kojem će biti sanirano oštećenje, preneo je Interfaks.

Prolazak automobila na Krimskom mostu nastavljen je nakon tročasovnog zaustavljanja saobraćaja, navodi se na Telegram kanalu sa zvaničnim informacijama o situaciji na prilazima.

Savetnik šefa Krima Oleg Ključkov prethodno je rekao da je do zaustavljanja saobraćaja došlo zbog "pretnje napadom".

Saobraćaj na Krimskom mostu bio je blokiran svakodnevno tokom ove sedmice, ponekad i po nekoliko puta.

Na Krimskom mostu jedna traka je otvorena za saobraćaj nakon što su most 17. jula napala dva ukrajinska drona kada je oštećena deonica puta.

Podsetimo, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) juče je zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela operaciju u zalivu Novorosijsk, u kojoj je oštećen veliki desantni brod "Olenegorski rudar", rekli su izvori u ukrajinskoj specijalnoj službi za ukrajinske medije.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track