UKRAJINA TREBA DA MOLI ZA MILOST! MEDVEDEV: Rano je za pregovore, potrebno ispuniti tri uslova
Foto: tanjug/ sputnik

UKRAJINA TREBA DA MOLI ZA MILOST! MEDVEDEV: Rano je za pregovore, potrebno ispuniti tri uslova

Planeta -

Pregovori sa Ukrajinom još nisu potrebni, neprijatelj treba, puzeći da moli za milost, napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF, komentarišući pregovori o Ukrajini koji se održavaju u Džedi.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući navedeni sastanak, napisao je na Telegramu da je „teško osuditi želju za okončanjem rata“, ali da je „nemoguće raspravljati o tačkama Povelje UN, s obzirom da pored suvereniteta postoji i pravo nacija na samoopredeljenje“.

„Predlozi o miru imaju šanse za uspeh, ako se ispune tri ključna uslova: učešće obe strane u sukobu – čega nema, istorijski kontekst - to je da Ukrajina kao nikada nije postojala pre 1991, bila je deo Ruske Imperije i trenutna realnost - a ona je sledeća: Ukrajina je u fazi poluraspada, a deo njenih teritorija se vratio Rusiji. Taj posrednik koji je spreman da prizna ove očigledne stvari ima šanse za uspeh. Svi drugi – nikakve“, napisao je Medvedev.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov smatra da učešće predstavnika zemalja BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika) na konsultacijama u Džedi može biti korisno – da se zapadni pokrovitelji Kijeva urazume.

Prema rečima Rjabkova, Rusija će u Džedi razgovarati o rezultatima konsultacija o Ukrajini sa partnerima iz BRIKS-a koji su učestvovali na sastanku.

Kurir.rs/Sputnjik/Telegram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track