UHAPŠEN RUSKI OBAVEŠTAJAC KOJI JE PRIPREMAO ATENTAT NA ZELENSKOG? Ukrajinska obaveštajna služba otkrila šokantne detalje
Foto: Printscreen/Facebook

istraga

UHAPŠEN RUSKI OBAVEŠTAJAC KOJI JE PRIPREMAO ATENTAT NA ZELENSKOG? Ukrajinska obaveštajna služba otkrila šokantne detalje

Planeta -

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) saopštila je da je uhapšen "ruski obaveštajac" koji je navodno imao zadatak da pripremi atentat na predsednika Volodimira Zelenskog!

- Uhapšen je ruski obaveštajac koji je pripremao ruski vazdušni napad u Mikolajevskoj oblasti tokom posete predsednika Ukrajine - saopštila je Ukrajinska služba bezbednosti.

CNN prenosi da je navodni doušnik uoči nedavnog putovanja predsednika Ukrajine u Mikolajevsku oblast "prikupljao obaveštajne podatke" o planiranoj poseti.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski boravio je u regionu krajem jula.

SBU je u saopštenju navela da je osumnjičeni navodno pokušao da utvrdi vreme i listu lokacija približne rute šefa države na teritoriji regiona.

Agenti SBU su došli do informacija o "subverzivnim aktivnostima osumnjičenog" i doneli dodatne mere bezbednosti.

Praćenjem komunikacije žene SBU je utvrdila da je takođe imala zadatak da identifikuje lokaciju sistema za elektronsko ratovanje i skladišta sa municijom oružanih snaga.

Mediji navode da je osumnjičena stanovnica Očakova na jugu Ukrajine i bivša prodavačica u vojnoj prodavnici na teritoriji jedne od vojnih jedinica regiona. Ona je navodno putovala po teritoriji okruga i snimala lokacije ukrajinskih objekata.

Žena nije imenovana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track