RUSIJA IZVELA SNAŽAN UDAR KINŽALIMA: Ukrajinci potvrdili napad, udari i po Kijevu!
Foto: screenshot Twitter

RUSIJA IZVELA SNAŽAN UDAR KINŽALIMA: Ukrajinci potvrdili napad, udari i po Kijevu!

Planeta -

Rusija je 5. avgusta uveče izvršila udar vazdušnim hipersoničnim raketama Kinžal na vojne objekte na teritoriji Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo.

Treba napomenuti da ukrajinska vojska tvrdi da su pomenute rakete navodno lansirane sa lovaca MiG-31I/K Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u vazdušni prostor Belorusije, kao i na rusko nebo sa područja grada Tambov. Nakon toga, na internetu su se pojavile informacije o dolascima u regione Hmeljnicki, Žitomir i Kijev.

Na primer, javljeno je o seriji snažnih eksplozija (preko 10) koje su odjeknule na aerodromu kod Starokonstantinova u Hmeljničkoj oblasti, gde je bazirana ukrajinska avijacija.

Takođe, pojavili su se podaci o letu hipersoničnih raketa ka Viničkoj i Poltavskoj oblasti kroz Kijevsku oblast. Ovo je bio najsnažniji udar „Kinžala“ i, po svemu sudeći, nanet je na aerodrome ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva nakon izviđanja.

Istovremeno, ruska mornarica je iz Crnog mora lansirala krstareće rakete Kalibr. Na udaru su se našli vojni objekti u oblasti Nikolajev, Kirovograd i Zaporožje. Prema rečima predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, stradalo je postrojenje “dd Motor Sič”.

Rusko Ministarstvo odbrane još nije dalo nikakve izjave o ovom napadu. Međutim, detalji će verovatno biti dostupni uskoro iz izveštaja odeljenja. Osim toga, glavni udar se obično izvodi noću, a rezultati se analiziraju ujutro.

(Kurir.rs / TV Front)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track