TURISTA UMRO NAKON BRUTALNOG NAPADA OBEZBEĐENJA: Horor u noćnom klubu na Kipru, ležao bez svesti, oni ga UDARALI U GLAVU (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

"zloupotreba moći"

TURISTA UMRO NAKON BRUTALNOG NAPADA OBEZBEĐENJA: Horor u noćnom klubu na Kipru, ležao bez svesti, oni ga UDARALI U GLAVU (VIDEO)

Planeta -

Nasilni vratari zloupotrebljavaju svoju moć i ciljaju Britance na odmoru, sugerišu turisti, nakon što su izbacivači na Kipru navodno pretukli Britanca na smrt, javlja Daily Mail.

Husein Mavideniz (29) napadnut je u ranim jutarnjim satima u četvrtak ispred kluba u Iskeleu, na severnom Kipru.

Navodno ga je klupsko obezbeđenje udarilo pesnicom u glavu, a jedan od vratara ga je navodno ponovo udario u glavu dok je ležao bez svesti na trotoaru, navodi "North Cyprus News".

Britanski turista je hitno prevezen u državnu bolnicu Famagusta i po dolasku je proglašen mrtvim.

Tragedija je poslednja u nizu nasilnih premlaćivanja i neopravdanih napada na turiste iz Velike Britanije na popularnim letnjim destinacijama, navodi "Daily Mail".

Prošlog meseca, Džejmsa Tejlora, 18, držala su četiri izbacivača u noćnom klubu "CherriBay" u Laganasu, na grčkom ostrvu Zakintos.

Šokantni snimci pokazuju kako su ga naizmenično udarali, udarali nogom i laktom u lice i telo, pre nego što su mu klekli na lice.

Džejms iz Midlsbroa rekao je za MailOnline da je zadobio modrice na oba oka, otečenu vilicu, kvrge na glavi, rasečenu usnu i posekotinu na kolenu.

Tinejdžer je rekao da se napad dogodio jer je stao na stolicu da bi napravio selfi sa prijateljima pre nego što je tamo zaplesao deset sekundi. Izbacivač je pokušao da zgrabi Džejmsa za ruku da ga povuče sa stolice, ali kada se Džejms povukao, radnik kluba je nestao.

Objavljen je i snimak hapšenja dvojice osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu.

"Vratio se deset sekundi kasnije s ostalim izbacivačima koji su bili na snimku i izveli su me napolje i počeli da me tuku", rekao je Džejms.

Njegova majka Mišel Tejlor (55) upozorila je druge roditelje da bi ono što se desilo Džejmsu moglo da se desi njihovoj deci.

Kurir.rs/Telegraf/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track