UKRAJINCI GAĐALI KRIMSKI MOST: Izdiže se gust dim, uzbuna na poluostrvu, PVO obara projektile! ODBIJEN I NAPAD DRONOVA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

drama

UKRAJINCI GAĐALI KRIMSKI MOST: Izdiže se gust dim, uzbuna na poluostrvu, PVO obara projektile! ODBIJEN I NAPAD DRONOVA (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je prema nezvaničnim informacijama u subotu oko 13 sati ispalila dva projektila na Krimski most.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se oblaci dima koji se uzdižu iznad moreuza.

- Snage PVO oborile su dve ukrajinske rakete u oblasti Кerčkog moreuza. Krimski most nije oštećen - rekao je šef Кrima Sergej Aksjonov na svom Telegram kanalu.

Oleg Krjučkov, savetnik šefa Krima, precizirao je da je dim na luku Krimskog mosta dimna zavesa koju su postavile hitne službe. Most će prema njegovim rečima uskoro biti ponovo pušten za saobraćaj.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Ukrajina ispalila dve rakete S-200 pretvorene u ofanzivnu verziju.

Ruski i vojni blogeri iz Ukrajine takođe navode da je došlo do napada.

- Izveštava se o radu PVO u zoni Krimskog mosta. Mreža ima snimke sa tragovima projektila. Očevici postavljaju i fotografije sa dimom na svodu mosta. Saobraćaj na nadvožnjaku je blokiran - navodi ruski vojni bloger Ribar.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je prethodno da je u subotu ujutru osujećen pokušaj Ukrajine da napadne Krim.

- Ruske snage su noćas osujetile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na poluostrvo Krim sa 20 bespilotnih letelica. Sprečeni teroristički napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu - navedeno je u saopštenju.

ISTORIJAT NAPADA

Ukrajina je u noći 17. jula sa dva površinska drona napala Кrimski most. Nastradao je bračni par iz Belgorodske oblasti, a njihova ćerka (14) je hospitalizovana sa povredama. Oštećen je automobilski deo mosta i dvosmerni saobraćaj na lokalitetu biće obnovljen do jeseni.

Prvi napad na most dogodio se rano ujutru 8. oktobra prošle godine. Kamion je dignut u vazduh na delu puta nakon čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom iz voza koji je pratio prugu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track