UKRAJINA SKINULA SKALP MOĆNOM TERMINATORU: Pogledajte napad roja dronova na ubitačno rusko oklopno vozilo! NALEĆU JEDAN ZA DRUGIM
Foto: Printscreen/Twitter

retka scena

UKRAJINA SKINULA SKALP MOĆNOM TERMINATORU: Pogledajte napad roja dronova na ubitačno rusko oklopno vozilo! NALEĆU JEDAN ZA DRUGIM

Planeta -

Ukrajinska obaveštajna služba (SBU) objavila je snimak na kome se vidi kako roj dronova napada ruski BMPT poznat pod nazivom "Terminator".

Na snimku se vidi kako na jednom zemljanom putu oklopno vozilo iznenada pogađa dron kamikaza nakon čega posada istrčava i beži. Nešto kasnije po BMPT dolazi tenk T-80 koji pokušava da ga odvuče na sigurno, međutim, sledi novi napad ukrajinskih dronova kamikaza koje se obrušavaju na oba oklopna vozila.

- Vojni kontraobaveštajci SBU organizovali su sudnji dan za ruski BMPT - navela je SBU na svom kanalu na Telegramu.

Ukrajinska obaveštajna služba je navela da je "Terminatora-2" spalila uz pomoću nekoliko hitaca kamikaza dronova.

- Pokušali su da izvuku pogođenog "Terminatora" uz pomoć tenka T-80, ali i njega su pogodili specijalci SBU! Nastavljamo sa radom do potpune pobede - navodi se na Telegram kanalu SBU.

Za sada nije poznato gde je tačno i kad nastao snimak.

To je inače jedan od retkih snimaka BMPT-a na tlu Ukrajine.

Jedan "Terminator" oštećen je tokom borbe početkom juna i skriven ispod krova jedne hale od pogleda neprijatelja.

Mediji su inače ranije prenosili da ruske snage koriste moćna oklopna vozila na istoku Ukrajine. Navodno su "Terminatori" prvi put primećeni maja prošle godine oko Severodonjecka. Na društvenim mrežama početkom godine kružio je snimak na kome se vidi navodno uništenje jednog od njih.

"Terminatori" su inače namenjeni da budu podrška pešadiji i tenkovima u urbanim sredinama. Naoružani su dvostrukim auto- topovima od kojih svaki može ispaliti više od 10 metaka od 30 mm u sekundi. Topovi mogu da koriste različite vrste granata. Takođe nose vođene projektile sa obe strane topova i mitraljez. Neke verzije BMPT-a imaju i dva bacača granata.

Nepoznato je koliko "Terminatora" Rusija trenutno ima u upotrebi.

"Terminator" je projektovan i proizveden u ruskoj kompaniji Uralvagonzavod.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track