UHAPŠEN OTAC DECE KOJA SU 40 DANA LUTALA DŽUNGLOM: Stigle šokantne informacije nakon dramatične potrage koju je pratio ceo svet
Foto: AP

novi detalji

UHAPŠEN OTAC DECE KOJA SU 40 DANA LUTALA DŽUNGLOM: Stigle šokantne informacije nakon dramatične potrage koju je pratio ceo svet

Planeta -

Otac dece koja su preživela 40 napornih dana u neprijateljskoj kolumbijskoj prašumi uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao njihovu majku.

Četvoro dece, starosti između jedne i 13 godina, podsetimo, preživelo je pad malog aviona dok su majka i još dvoje odraslih poginuli.

Кolumbijsko tužilaštvo sada je potvrdilo hapšenje Manuela Ranokuea, oca jednogodišnjeg i četvorogodišnjeg dečaka i očuha devojčica od devet i 13 godina. U saopštenju se ne navode detalji o razlogu hapšenja, ali u medijskim izveštajima se navodi da je slučaj uključivao navode o porodičnom zlostavljanju.

Astrid Elijana Kaseres, direktorka instituta za porodičnu zaštitu, rekla je da je državna agencija sarađivala sa vlastima.

- Saznali smo za hapšenje oca dvoje maloletne dece Mukutuj i smatramo da je tužilaštvo delovalo u punom zakonu - rekla je Kaseres.

Kolumbija, Džungla
foto: AP

Ranokue je bio upleten u borbu za starateljstvo nad decom sa bakom i dedom po majci. Njihova majka je umrla četiri dana nakon nesreće, prema rečima najstarijeg deteta, Leslija. Četvoro braće i sestara i dalje se nalazi u smeštaju kolumbijskog instituta za porodičnu zaštitu otkako su napustili bolnicu nakon što su se oporavili od neuhranjenosti i drugih bolesti.

Njihov deda po majci, Narciso Mukutuj, optužio je Ranokuea da je pretukao majku mališana Magdalenu Mukutuj. Pre nego što su vlasti potvrdile njegovo hapšenje, Ranokue je novinarima priznao da je bilo problema kod kuće, ali je rekao da to smatra privatnom porodičnom stvari, a ne "tračevima" za ostatak sveta.

Na pitanje da li je napao svoju ženu Ranokue je odgovorio:

- Odjednom verbalno, da, a fizički vrlo malo.

Ranokue je sredinom jula rekao novinarima da su deca konačno izašla iz bolnice nakon "potpunog oporavka".

Tada je dodao da su pod nadzorom kolumbijskog instituta za porodičnu zaštitu koji je vladina ustanove koja brine o ugroženim mladim i starijim osobama.

Deca domorodaca Huitoto preživela su avionsku nesreću koja se dogodila 1. maja zbog problema sa motorom dok su leteli iznad udaljenog dela amazonske prašume poznatog kao Ararakuara.

Majka je podlegla povredama posle četiri dana i pre nego što je preminula rekla je deci da "odlaze odavde".

Lesli (13), Solejn (9), Tijen Norijel (4) i jednogodišnja Кristin zatim su lutali džunglom više od mesec dana. Preživeli su hraneći se semenom, voćem, korenjem i biljkama za koje su znali da su jestive zbog svog odrastanja u Amazoniji. Poznavanje regiona bilo je ključni razlog njihovog opstanka

(Kurir.rs/Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track