KONOBAR NAPAO ITALIJANSKOG MILIONERA ZBOG MALE NAPOJNICE: Novi skandal u mondenskom letovalištu! JURIO GA PO PARKINGU ZA 500 EVRA
Foto: Profimedia

neverica

KONOBAR NAPAO ITALIJANSKOG MILIONERA ZBOG MALE NAPOJNICE: Novi skandal u mondenskom letovalištu! JURIO GA PO PARKINGU ZA 500 EVRA

Planeta -

Italijanskog bogataša verbalno je napao pobesneli konobar u Sen Tropeu jer mu je ostavio bakšiš od "samo" 500 evra!

Italijana, čije ime nije objavljeno, konobar je napao na parkingu restorana u glamuroznom letovalištu na Francuskoj rivijeri i rekao da nije dao dovoljnu napojnicu. Кonobar je tražio od mušterije da se vrati u restoran i plati još 500 evra da bi dostigao minimalni iznos od 1.000 evra.

- Mislio je da je bio velikodušan što je ostavio 500 evra, ali je umesto toga dobio ukor. Кonobar mu je rekao da to nije dovoljno i da može još malo da se potrudi da dostigne 1.000 evra jer je to doslednije približavanje 20 odsto ukupnog iznosa njegovog računa - rekao je prijatelj italijanskog bogataša za lokalni list Nice Matin.

Sen Trope
foto: Shutterstock

Italijan je bio toliko uvređen gestom konobara da je svom prijatelju navodno rekao da više nikada ne želi da kroči u Sen Trope.

Incident označava rastuću frustraciju za turiste koji putuju u Sen Trope koji je popularna destinacija za odmor za kraljevske porodice i bogate. Turisti su ispričali kako neki restorani zahtevaju minimalnu potrošnju od 1.500 evra dok se u drugim delovima Francuske rivijere očekuje da kupci potroše najmanje 10.000 evra.

Lokalni mediji navode i da osoblje restorana iznova proverava mušterije, a ukoliko ne ostave pozamašnu napojnicu, neće im dozvolili da ponovo rezervišu sto.

Silvi Siri, gradonačelnica Sen Tropea, navodi da je pozvala vlasnike restorana na sastanak na kraju letnje sezone kako bi odustali od svoje prakse i poželili dobrodošlicu mušterijama na dostojanstveniji način.

Siri je praksu da restorani rezervišu stolove samo za klijente koji pristaju na minimalnu potrošnju nazvala reketiranjem.

- To je praksa slična iznudi - rekla je Siri.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track