NOVI DETALJI UBISTVA MOĆNOG BIZNISMENA! Porodica tvrdi da je Petrov napravio KOBNU GREŠKU uoči likvidacije: Mnogo toga je znao
Foto: Youtube/Здравей България

istraga

NOVI DETALJI UBISTVA MOĆNOG BIZNISMENA! Porodica tvrdi da je Petrov napravio KOBNU GREŠKU uoči likvidacije: Mnogo toga je znao

Planeta -

Ministar policije Bugarske Kalin Stojanov rekao je da je kontroverzni biznismen Aleksej Petrov likvidiran iz osvete ili zbog duga.

Stojanov navodi da policija istražuje moguću umešanost pojedinih kriminlanih struktura u ubistvo Petrova.

- Verzije do kojih smo došli govore da se možda radi o osveti ili finansijskom dugu - rekao je za 24 časa Stojanov koji će u petak učestvovati na hitnom sastanku službi bezbednosti.

Zamenica glavnog tužioca Marija Pavlova navela je da ne očekuje da će nakon ubistva Petrova nastati rat u podzemlju.

- Analize koje su započete neposredno posle atentata idu u oba smera, neki kažu da to može da izazove rat, drugi kažu da ne može, ali ja nemam takva očekivanja. Međutim, ovo je treći pokušaj atentata, nažalost, uspešan - rekla je Pavlova za 24 časa i dodala da nema informacije da se Petrov osećao ugroženo.

Bugarski biznismen i bivši pripadnik državne bezbednosti Aleksej Petrov, podsetimo, ubijen je u sredu u naselju Dragelovci u Sofiji. Tom prilikom je teško povređena i žena koja je bila sa njim. Napadači su pobegli sa mesta zločina bez traga.

Članovi porodice nastradalog biznismena navode da im Petrov nije pričao da se plaši za svoj život.

- Očigledno je mnogo toga znao jer je radio u službama - navodi snaja ubijenog biznismena Nadka Petrova.

Nadka dodaje da je Petrov potcenio situaciju, iako je bio upozoren, tako da se nekoliko poslednjih dana kretao bez obezbeđenja u Sofiji.

Petrov je inače preživeo atentat u avgustu 2002. godine i 2015. godine kad je na njega bačena eksplozivna naprava.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja