AZOV SE VRATIO NA FRONT: Zauzeli položaje i odmah objavili snimak UBITAČNOG NAPADA na ruske snage (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

povratak

AZOV SE VRATIO NA FRONT: Zauzeli položaje i odmah objavili snimak UBITAČNOG NAPADA na ruske snage (VIDEO)

Planeta -

Brigada specijalne namene Azov vratila se na front i zauzela položaje na istoku Ukrajine.

- Legendarna brigada specijalne namene "Azov" je obnovljena i započela je borbene zadatke u oblasti šume Serebrjanski - rekao je Nikola Uršalovič iz Nacionalne garde Ukrajine.

Azov prema njegovim rečima sada drži pozicije u oblasti Serebrjanske šume koja se nalazi severozapadno od Lisičanska. Uršalovič tvrdi da su artiljerci Azova već uništili minobacačku posadu i inžinjerijsko vozilo ruskih snaga.

Azov se na svom kanalu na Telegramu već pohvalio napadom na ruske snage. Na snimku koji je zabeležio dron vidi se kako vozilo koje navodno pripada ruskim snagama leti u vazduh, međutim, nije poznato da li je naletelo na minu koju su postavili pripadnici Azova ili je pogođeno artiljerijskom vatrom.

Početkom jula, podsetimo, pet komandanata Azova vratilo se u Ukrajinu iz kućnog pritvora u Turskoj. Dogovor da borave u Turskoj do kraja neprijateljstava bio je deo sporazuma o razmeni zarobljenika u septembru 2022. godine.

Ukrajina je 22. septembra 2022. godine razmenila Viktora Medvedčuka, biznismena i političara bliskog Kremlju i još 55 ljudi za 215 zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Među njima j bilo 108 boraca Azova.

Puk je na početku invazije skoro dva meseca držao odbranu u kompleksu Azovstalj u Marijupolju. Azov se predao u maju nakon što su prema naređenju iz Kijeva napustili fabriku.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track