NOVI UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA NA ČERNIGOV! Pogledajte kako Iskander seje smrt za praznik RUSI OTKRILI ZAŠTO SU GAĐALI POZORIŠTE
Foto: Shutterstock, Printscreen

užas

NOVI UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA NA ČERNIGOV! Pogledajte kako Iskander seje smrt za praznik RUSI OTKRILI ZAŠTO SU GAĐALI POZORIŠTE

Planeta -

Broj žrtava napada na Černigov porastao je na sedam dok je najmanje 136 osoba povređeno!

Jedna šestogodišnja devojčica takođe je poginula kad je ruski Iskander u subotu oko 11 sati pogodio zgradu pozorišta na glavnom trgu grada koji se nalazi na severu Ukrajine blizu granice sa Belorusijom. Ukrajinski mediji navode da se druga devojčica (12) nalazi u teškom stanju.

Među žrtvama su mnogi koji su na praznik išli u obližnju crkvu.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je novi snimak na kome se navodno vidi sam trenutak raketnog napada na centar Černigova.

Geraščenko je objavio i uznemirujući snimak koji je nastao nekoliko trenutaka nakon napada, a na kome se vide građani koji pokušavaju da pomognu nastradalima koji leže u lokvi krvi.

Mediji iz Rusije navode da je meta napada bilo mesto okupljanja specijalista Oružanih snaga Ukrajine za borbene dronove koji su se navodno sastali pod pod maskom festivala.

- Pogođeno je mesto okupljanja komandnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine. Taj događaj izveden je uz mere tajnosti. Raketa je pogodila objekat koji je koristilo ukrajinsko vojno osoblje - rekao je izvor RIA Novosti.

Agencija je objavila i prinskrin presretnute poruke koja navodno sadrži uputstva za dolazak na festival.

- Pozivamo vas da dođete na događaj u civilnoj odeći kako biste izbegli identifikaciju događaja kao vezan za vojnu sferu - piše između ostalog u poruci.

Ukrajinski mediji takođe navode da se u pozorištu u trenutku napada održavao skup vojnih stručnjaka.

Marija Berlinska, specijalizovana za nabavku dronova za Oružane snage Ukrajine, potvrdila je medijima da je u dramskom pozorištu održan sastanak na temu "vojnih tehnologija za front" i da su okupljeni sišli u sklonište čim se oglasio signal za vazdušnu opasnost.

Кomandant specijalnog odeljenja jurišnih bespilotnih letelica ispričao je novinarima šta se dogodilo unutra nekoliko minuta pre raketnog udara.

- Domaćin je predstavio događaj, pevali smo himnu, a minut ćutanja se upravo završavao kad smo čuli signal za vazdušni napad. Organizatori su zamolili sve da siđu u sklonište ispod pozorišta. Otišao sam na drugi sprat da pronađem prijatelja i dok sam se spuštao došlo je do udara - prenosi Strana izjavu ukrajinskog komandanta koji je naglasio da je na skupu bilo više od 200 ljudi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track