JOŠ JEDAN NAPAD PLAVE AJKULE NA LJUDE: Ugrizla ribara kada je najmanje očekivao, hitno helikopterom prebačen u Porto
Foto: Shutterstock

NOVI INCIDENT U MORU

JOŠ JEDAN NAPAD PLAVE AJKULE NA LJUDE: Ugrizla ribara kada je najmanje očekivao, hitno helikopterom prebačen u Porto

Planeta -

Portugalski ribar hitno je prebačen helikopterom u bolnicu u Porto nakon što ga je ugrizla plava ajkula, poznata i kao modrulj, dok je bio na 160 kilometara od obala te zemlje.

Britanski list Indipendent navodi da se 35-godišnji ribar, poreklom iz Indonezije, opravlja nakon incidenta koji se desio zapadno od Vila do Konde.

Navodi se da nije poznato kako je došlo do toga da modrulj ugrize ribara, ali lokalni mediji pišu je moguće da je plava ajkula bila u mreži sa ribom koju je on ubacio u brod.

Sa broda je odmah upućen signal za pomoć, a helikopter sa lekarima portugalske ratne mornarice upućen je na mesto incidenta.

Sve se desilo tokom noći sredinom prošle nedelje, a nesrećni ribar je odmah prebačen u Porto i sada je u stabilnom stanju.

Indipendent navodi da modrulji obično ne napadaju ljude i da je ovog puta plava ajkula tako reagovala jer se našla u uznemirujućoj situaciji.

Za ovaj incident se saznalo samo dan nakon što je kupača u Španiji napala plava ajkula, a lokalni mediji navode da se opasna životinja sudarila s kupačem jureći za ribom, pa mu je tako dezorijentisana zarila zube u stopalo.

(Kurir.rs/Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track