POGINUO JEVGENIJ PRIGOŽIN: Pao avion u Rusiji, vođa "Vagnera" na spisku putnika!
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

POGINUO JEVGENIJ PRIGOŽIN: Pao avion u Rusiji, vođa "Vagnera" na spisku putnika!

Planeta -

U avionu koji se srušio se srušio u Tverskoj oblasti (Rusija) bilo je deset ljudi, uključujući tri člana posade.

Među putnicima je ime i prezime Jevgenija Prigožina, pišu RIA Novosti.

Šef ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin poginuo je danas nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

- Pokrenuta je istraga o padu aviona Embraer, do koga je došlo večeras u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među stradalima je i Jevgenij Prigožin - navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

Pored Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Avion Jevgenija Prigožona srušio se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti. Prema podacima Hitne pomoći Rusije, u avionu je bilo 10 ljudi, uključujući tr člana posade. Prema preliminarnim informacijama, svi u avionu su poginuli.

Spasioci obavljaju potragu.

Avion je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. Ministarstvo za vanredne situacije saopštava da je reč o poslovnom džet avionu Embraer ERJ-135, dok Telegram kanal 112 precizira da je registarski broj letelice RA-RA-02795. Povezan je sa Jevgenijem Prigožinom.

Telegram kanal Grei Zone, povezan sa Vagner PMC, tvrdi da je Embraer Legaci 600 „oboren vatrom protivvazdušne odbrane na Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u Bologovskom okrugu Tverske oblasti“.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track