PRERANO SAHRANJUJETE PRIGOŽINA! Vagnerovci gaje nadu i šire glasine: Menjao je putne planove u poslednjoj sekundi!
Prigožin i vagnerovci, Foto: Handout / AFP / Profimedia

PRERANO SAHRANJUJETE PRIGOŽINA! Vagnerovci gaje nadu i šire glasine: Menjao je putne planove u poslednjoj sekundi!

Planeta -

Novinska agencija Readovka, povezana sa Jevgenijem Prigožinom, saopštila je da je još uvek rano reći da je Prigožin umro.

- Prigožin je redovno zbunjivao sve menjajući svoje planove putovanja u poslednjem trenutku - navodi agencija.

Avion se srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Uzrok pada aviona u kojem je poginulo 10 osoba nije jasan, ali Prigožinova dugogodišnja svađa sa vojskom i oružana pobuna koju je vodio u junu dali bi dovoljno motiva ruskoj državi za osvetu. Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion. Ali izvori bliski njemu rekli su da je, iako je letelica pripadala njemu, obično leteo drugim avionom.

Transponteri aviona koji se srušio severno od Moskve prestali su da šalju podatke oko 18.10 časova po lokalnom vremenu, pokazuju da je avion registrovan na vođu "Vagnera" Jevgenija Prigožina.

Kako se navodi, on je leteo iznad Tverske oblasti nakon odlaska sa moskovskog aerodroma pre nego što je prenos podataka o brzini i visini zaustavljen. Nejasno je šta je uzrokovalo pad aviona, a podaci ne nude mnogo tragova. Ti podaci ne pokazuju strmo spuštanje pre nego što je avion prestao da šalje podatke. Ruske vlasti su saopštile da je avion leteo za Sankt Peterburg.

Službe su saopštile da je nađeno osam tela na mestu nesreće. Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev pre samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će u roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

U trenutku kada svi izveštavaju o pogibiji vođe "Vagnerovaca" i nekadašnjem Putinovom kuvaru, televizija "Rusija-1" emituje govor ruskog predsednika koji se obraća na koncertu u čast 80. godišnjice pobede u Kurskoj bici.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track