CRNI SCENARIO ZA ZELENSKOG! Bivši analitičar CIA: Predsednik Ukrajine biće svrgnut ili ubijen zbog odbijanja mira sa Rusijom
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

CRNI SCENARIO ZA ZELENSKOG! Bivši analitičar CIA: Predsednik Ukrajine biće svrgnut ili ubijen zbog odbijanja mira sa Rusijom

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski biće svrgnut ili ubijen jer nije raspoložen da pregovara o miru sa Rusijom, rekao je bivši analitičar CIA-e Lari Džonson na Jutjub kanalu Judging Freedom. „Mislim da je najverovatniji scenario državni udar i gubitak vlasti Zelenskog. Druga moguća opcija je njegovo ubistvo. Ne verujem da će se Zelenski predomisliti i reći: 'Dobro, hajde da pregovaramo (sa Rusijom)'“, predviđa stručnjak, prenose RIA Novosti.

Džonson je rekao da zbog delovanja kijevske vlade Ukrajina doživljava pravu demografsku i humanitarnu katastrofu: 13 miliona ljudi je napustilo zemlju, od preostalih 27 miliona, 400.000 je poginulo u bitkama.

Lari Džonson
Lari Džonson foto: Printscreen Youtube

"U Drugom svetskom ratu, kada je stanovništvo SAD bilo 150 miliona, izgubili smo samo 472 hiljade ljudi. Shvatite. Imali smo sedam puta više stanovnika od Ukrajine, a oni su izgubili skoro isto koliko i mi u četiri godine rata", kaže bivši analitičar.

Ranije je savetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak rekao da ne može biti pregovora sa Moskvom i da je Kijev protiv bilo kakvog scenarija prekida vatre, jer bi to značilo stvarnu pobedu Rusije.

Kako napominju u Kremlju, ne postoje preduslovi za prelazak situacije na miran kurs, apsolutni prioritet Moskve je postizanje ciljeva specijalne operacije, trenutno je to moguće samo vojnim putem.

Dodali su i da Rusija visoko ceni napore svih zemalja koje pokušavaju da rešenje sukoba u Ukrajini dovedu u mirnom pravcu, ali za sada to nije moguće.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track