SAVETNIK ZELENSKOG: Prigožin je sam potpisao svoju smrtnu kaznu
Foto: Profimedia, Printscreen

SAVETNIK ZELENSKOG: Prigožin je sam potpisao svoju smrtnu kaznu

Planeta -

Smrt vođe Vagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina bila je predvidljiva nakon njegove junske pobune protiv Kremlja, rekao je glavni savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za list Bild u sredu uveče.

"Prigožin je sam sebi potpisao smrtnu presudu čim se zaustavio na 200 kilometara od Moskve", rekao je za nemačke novine Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika.

Prigožin je poginuo u padu privatnog aviona u blizini Moskve u sredu uveče, tačno dva meseca nakon neuspele pobune protiv ruskog vojnog vrha.

Telegram kanal Siva zona, koji je povezan sa Prigožinovom Vagnerovom plaćeničkom vojskom, saopštio je da je avion namerno oboren.

Kanal je u početku sugerisao da je Prigožin možda preživeo, pre nego što je ubrzo rekao da je umro. Kasnije je Ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo saopštila da je Prigožin bio u avionu, koji se srušio 200 kilometara severozapadno od Moskve.

Podoljlak je rekao i da je junska pobuna „zaista uplašila” ruskog predsednika Vladimira Putina i dovela do ove situacije jer "Putin ne oprašta onima koji ga plaše."

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Jutarnji list/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track