"RUSI NIKADA NE PRAŠTAJU IZDAJU!" Mlakar o pogibiji vođe Vagnera Jevgenija Prigožina: KGB je poznata škola koja NEGIRA INFORMACIJE
Foto: Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia, Kurir Televizija

kurir tv

"RUSI NIKADA NE PRAŠTAJU IZDAJU!" Mlakar o pogibiji vođe Vagnera Jevgenija Prigožina: KGB je poznata škola koja NEGIRA INFORMACIJE

Planeta -

Dva dana nakon pada aviona u kojem je, među deset putnika i članova posade, bio osnivač i šef privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin, nadležne ruske službe nastavljaju istragu o uzrocima nesreće.

Jevgenij Prigožin, Vagner
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, Printscreen/Twitter/ Anton Gerashchenko

Kremlj još uvek ćuti, dok Zapad i Ukrajina upiru prstom i Prigožinovu smrt tumače kao osvetu Rusije i Vladimira Putina za nelojalnost i neuspelu oružanu pobunu "Vagnerovih" boraca. O padu aviona, u kojem je bio Prigožin, kao i o ratu u Ukrajini razgovarali su voditelji emisije Puls Srbije sa Andrejem Mlakarom urednikom TV Front.

Andrej Mlakar
foto: Kurir tv

Govoreći o smrti ozloglašenog vođe grupe Vagner Mlakar nije optimističan kada je reč o tome, ali ne veruje da ćemo dobiti odgovore o tome ko je odgovoran za njegovu smrt.

- KGB škola je uvek bila ta koja negira informacije. Veća izdaja za rusku vojsku nije bio Prigožin nego da Vladimir Putin kaže povucite se iz Hersona, Luganska, Donjecka, e to bi bilo poniženje - smatra Mlakar.

05:16

RUSI NIKADA NE PRAŠTAJU IZDAJU! Mlakar o dešavanjima na frontu:

Ima mnogo teorija o tome:

- Optuživaće Putina, optuživaće Zapad, ali te terorije kružiće kao avet naredne dve decenije, ali nikada nećemo dobiti odgovore, ali ono što je jeste Rusi nikada nisu praštali izdaju. Svi u istoriji Rusije skupo su platili svoju izdaju. Istorija je ciklična nauka i neke stvari se vraćaju - rekao je Mlakar.

Dao je neke informacije sa ukrajinskog fronta, na uvode voditelja da je "rat zapao u ćorsokak i da se Ukrajina zaglavila":

- Rat je dinamična igra, kao vođenje ljubavi, toplo - hladno, samo je težište sa kopna preneto na more. Juče je bio žestok okršaj, jedan deo poluostrva Krim je napadnuto, korišćene su protivbrodske rakete i imali smo obračun sa ukrajinskim desantnim čamcima, a govoriti o tome da je nešto zapalo u ćorsokak je besmislica, nema ovde ćorsokaka. E ono što Amerikanci treba da shvate je da je vreme Safari ratovanja zavšreno. Vraćamo se na protivtenkovske mine, protivpešadijske prepreke... Ukrajinci su imali brzinsku obuku. Ne možete od 45.000 mrtvih da kažete da vam je uspela ofanziva, što ste ima dali tehniku? Ne možeš obučiti vojnika, ni tenkistu za dva do tri meseca. Dve i po godine je minimum za obučenog tenkistu - rekao je Mlakar uz zaključak:

- Slušati Britance i Amerikance da vam vode rat je suludo.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track