"PUTIN ŠALJE PORUKU IZDAJNICIMA, GOREĆETE KAO SVEĆE!" Obradović tvrdi: Samo ON može da stoji iza POGIBIJE PRIGOŽINA I PADA AVIONA
Foto: EPA Mikhael Klimentyev Sputnik K, Profimedia, Printscreen/Kurir TV

KURIR TV

"PUTIN ŠALJE PORUKU IZDAJNICIMA, GOREĆETE KAO SVEĆE!" Obradović tvrdi: Samo ON može da stoji iza POGIBIJE PRIGOŽINA I PADA AVIONA

Planeta -

Šef paravojne formacije Vagner Jevgeniji Prigožin i njegova desna ruka Dmitrij Utkin bili su među putnicima u avionu koji se srušio u Rusiji. Njihova tela su zvanično identifikovana u mrtvačnici.

Od trenutka kada se avion srušio i vest o pogibiji Prigožina pročula, otvorila su se pitanja: Ko stoji iza pada aviona? Da li je ovo bio nesrećan slučaj ili planiran događaj? Kakve veze sa tim ima Vladimir Putin?

Potpuno pouzdan odgovor verovatno još uvek ne može da da niko, ali pokrenule su se brojne verzije koje čak odlaze i do teorija zavera.

Jevgenij Prigožin, Vladimir Putin
foto: Profimedia, Printscreen

U Kijevu su praktično proslavili Prigožinovu pogibiju, a Zelenski se oglasio rečima: "Nemamo nikakve veze sa tim. Svima je jasno ko ima veze sa tim".

Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu, gostovao je u emisiji Usijanje gde je dao svoje mišljenje o tome ko stoji iza pada aviona i pogibije Prigožina i Utkina.

- Putin je još 2007. godine rekao da izdajnici ne žive dugo. Vidimo da je Prigožin poživeo 2 meseca. Ako gledamo druge podatke, ruska agencija Tass je objavila u 19:01 da je pao avion, a prethodno je objavljeno da je avion pao usled pogotka rakete pa je izmenjeno - rekao je Obradović i dodao:

02:34

GOREĆETE KAO SVEĆE, AKO BUDETE KOLEBLJIVI! Obradović tvrdi da je Vladimir Putin pogibijom Prigožina POSLAO PORUKU IZDAJNICIMA

- Indikativno je zašto je Prigožin poginuo. Prigožin nije jedini u Rusiji koji ima privatni avion. Ovom pogibijom se šalje poruka kolebljivcima koje Vladimir Putin smatra izdajnicima: "Gorećete kao sveće, ako budete bili kolebljivi i ubacivali klipove pod točkove". Zato je i odabrana ovakva smrt pod uslovom da je pad aviona prouzrokovan sasbotažom. Malo je verovatno da ovo nije bila sabotaža jer se radi o privatnom avionu. Vladimir Putin je 25. juna u svom obraćanju rekao da će svi koji su učestvovali u oružanoj pobuni platiti glavom. Dakle ovo je manir KGB i ništa ne izlazi iz tog okvira.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track