TRAMP GLAVNA ZVEZDA NA IKSU: Zatvorska fotografija zapalila društvene mreže, #TrumpMugshot se širi brzinom munje! (FOTO)
Foto: AP/Fulton County Sheriff's Office

TRAMP GLAVNA ZVEZDA NA IKSU: Zatvorska fotografija zapalila društvene mreže, #TrumpMugshot se širi brzinom munje! (FOTO)

Planeta -

Usled hapšenja bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegova slika iz zatvora u Džordžiji obišla je svet brzinom munje, a društvene mreže su eksplodirale talasom kreativnih memova i šaljivih postova.

Naime, slika iz zatvora prikazuje pomalo ljutitog i namrgođenog Trampa, obučenog u plavo odelo sa crvenom kravatom.

Nekoliko trenutaka nakon što je slika stigla objavljena na internetu, nastao je i hešteg na platformi Iks – „#TrumpMugshot“ i „#OrangeIsTheNewOrange“.

Sam Tramp je postavio fotografiju na svoj Iks nalog (Tviter) uz natpis „DONALDJTRUMP.COM“, što je njegova prva objava na ovoj platformi od 8. januara 2021. godine.

Neki korisnici Iks-a podsmevali su se Trampovoj prepoznatljivoj frizuri, dok su drugi spekulisali o njegovoj potencijalnoj „zatvorskoj uniformi“.

Instagram i TikTok takođe nisu zaostajali, objavljeni su kratki video snimci i memovima zasnovani na dotičnim slikama.

Memovi se kreću od lakomislenog humora do političke satire.

Tramp je ušao u istoriju postavši prvi bivši predsednik koji je uhapšen zbog pokušaja poništavanja rezultata izbora u Džordžiji 2020. godine.

Ovaj 77-godišnjak uhapšen je po četvrti put ove godine i vlasti su mu uzele otiske prstiju u zatvoru okruga Fulton. Za razliku od prethodna tri hapšenja, sada je i fotografisan.

Zabeleženi su i Trampova visina i težina, kao i identifikacioni broj zatvorenika – P01135809.

Posle toga, bivši predsednik je pušten uz plaćanje kaucije od 200.000 dolara, pošto je u zloglasnoj ustanovi proveo manje od 20 minuta.

Uoči predaje, Tramp je osudio okružnog tužioca Džordžije Fani Vilis kao „radikalnu levicu“.

Šerifova kancelarija okruga Fulton objavila je fotografije nekoliko drugih Trampovih „saučesnika“. Oni su optuženi da su učestvovali u „zaveri“ koju je predvodio Tramp oko mešanja u rezultate izbora.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track