PRIGOŽINOVO MESTO U AVIONU OTKRIVA MNOGO TOGA: Sedeo u izolovanom delu iz POSEBNOG RAZLOGA! Znao šta mu se sprema?! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva, Profimedia

intriga

PRIGOŽINOVO MESTO U AVIONU OTKRIVA MNOGO TOGA: Sedeo u izolovanom delu iz POSEBNOG RAZLOGA! Znao šta mu se sprema?! (FOTO)

Planeta -

Koristeći video snimke kabine otvorenog koda i dijagram Embraer 600, moguće je rekonstruisati približnu šemu sedenja na letu u kom je, prema tvrdnjama svetskih medija, poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

Zajedno sa komandantom Vagnerovog PMC-a Dmitrijem Utkinom, Prigožin je sedeo u fotelji u maloj zatvorenoj prostoriji na repu aviona. Najviše je voleo ovo sedište, koje je imalo pogled na ceo avion.

Utkin je, najverovatnije, sedeo u fotelji leđima prema kabini. Na sofi u ovoj prostoriji, najverovatnije, bilo je lično oružje pronađeno tokom istraživanja olupine (u skučenoj kabini, ovo je jedino dobro pozicionirano mesto za takav teret).

avion, Jevgenij Prigožin
foto: Privatna Arhiva

Dalje, za velikim stolom za četvoro, obično su se nalazili telohranitelji biznismena. S obzirom na nivo leta, među njima je ovoga puta bio i šef Prigožinovih telohranitelja - Sergej Propustin.

U svakom slučaju, tačnu sliku tragedije utvrdiće istraga i ove informacije ne treba uzeti kao zasigurno tačne i relevantne.

Podsetimo, "crna kutija" ili snimač podataka o letu, pronađen je na mestu pada Prigožinovog aviona, saopštile su ruske vlasti, prenosi "Sky News".

Privatni avion se srušio u sredu pri čemu je, kako su saopštile ruske vlasti, poginulo svih 10 ljudi koji su bili u letelici.

Smrt vođe Vagnera Jevgenija Prigožina još uvek nije zvanično potvrđena.

Sada se vrše genetska ispitivanja tela pronađenih na mestu nesreće, a dodaje se da će istraga "pažljivo proveriti sve moguće verzije onoga što se dogodilo".

Kurir.rs/Telegram/mediji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track