UPOZORIO SAM PRIGOŽINA, DOBIO SAM OZBILJNE INFORMACIJE! Lukašenko poslao ŠIFROVANU poruku ruskom ambasadoru u Emiratima!
Foto: AP, EPA Ilya Pitalev Sputnik Kremlin

Predsednik belorusije o smrti šefa vagnera

UPOZORIO SAM PRIGOŽINA, DOBIO SAM OZBILJNE INFORMACIJE! Lukašenko poslao ŠIFROVANU poruku ruskom ambasadoru u Emiratima!

Planeta -

Lukašenko upozorio Prigožina da bi mogao da bude meta atentata

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je vođu Vagnera Jevgenija Prigožina da je "mogao da bude meta atentata" u jednom od prethodnih pokušaja ubistva lidera te paravojne jedinice!

Beloruska novinska agencija "BELTA" citirala je beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka koji je ranije upozorio vođu "Vagnera" Jevgenija Prigožina da bi "mogao da bude meta atentata" na osnovu prethodnog pokušaja ubistva, piše "Skaj Njuz".

Jevgenij Prigožin poginuo je u avionskoj nesreći u sredu u Tverskoj oblasti sa još 9 osoba, uključujući i Dmitrija Utkina, jednog od osnivača Vagnera.

"Poslednji put kada smo išli u Emirate, primio sam vrlo ozbiljne informacije od svojih izvora u vezi pokušaja ubistva Jevgenija Prigožina. U naredna dva sata, po mojim instrukcijama, pronađen je ruski ambasador u Emiratima i pozvali su ga kod mene. Dao sam mu šifrovanu poruku da prenese Kremlju, Putinu i Bortnikovu u vezi predstojećeg pokušaja ubistva Prigožina", rekao je ranije beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Vladimir putin, Aleksandar Lukašenko
foto: EPA Ramil Sitdikov Sputnik, EPA Belarus President Press Servic, Shutterstock

Lukašenko je ranije bio izjavio da ne veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin organizovao ubistvo Jevgenija Prigožina. Veruje se da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u sredu 23. avgusta.

(Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track