"BORIĆEMO SE DUGO, TAKO JE I IZRAEL, MOŽE OVAKO DA SE ŽIVI" Zelenski spreman na produžetak rata! Dotakao se i IZBORA U UKRAJINI
Foto: Printscreen YT

"BORIĆEMO SE DUGO, TAKO JE I IZRAEL, MOŽE OVAKO DA SE ŽIVI" Zelenski spreman na produžetak rata! Dotakao se i IZBORA U UKRAJINI

Planeta -

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da je Ukrajina spremna da se "dugo bori", pa čak i da živi u uslovima neprijateljstava "po uzoru na Izrael" ako uspe da "minimizira gubitke".

- Spremni smo da se borimo dugo ako ne izgubimo ljude. Ovo može da se desi, ali moramo da smanjimo žrtve. Tako je, na primer, Izrael. Može se živeti ovako - rekao je on tokom intervjua za TV kanal Rada.

Zelenski je izjavio da će dozvoliti održavanje izbora u toj temlji ako Zapad bude obezbedio sredstva za to.

Za održavanje izbora u mirnodopskim uslovima potrebno je oko pet milijardi dolara, a teško je odrediti koliko bi oni koštali u ratnom stanju, prenele su Novosti pisanje Tanjuga.

- Logika je da ako branite demokratiju, onda tokom rata morate razmišljati o tome, a izbori su jedan element zaštite. Neću održati izbore na kredit, neću uzimati novac od oružja i davati na izbore. Ali, hajde da onda zajedno rizikujemo. Posmatrači treba da budu u rovovima - rekao je Zelenski.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track