MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Uništena tri drona iznad Moskovske i Brjanske oblasti
ilustracija, Foto: Printscreen

MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Uništena tri drona iznad Moskovske i Brjanske oblasti

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su noćas uništena tri ukrajinska drona - jedan iznad Moskovske i dva iznad Brjanske oblasti.

"Snage PVO su 28. avgusta oko 04.30 po moskovskom vremenu sprečile još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letelicom na teritoriji Ruske Federacije. Dron su uništila sredstva PVO iznad teritorije Ljubereckog okruga Moskovske oblasti“, saopštilo je Ministarstvo.

Gradonačelnik Moskve Jurij Sobjanin saopštio je da prema prvim informacijama nema žrtava ni štete.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su noćas dežurne snage PVO oborile dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Brjanske oblasti.

Brjanska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Ria Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja