MATIJA UHVATIO DEVOJČICU KOJA JE PADALA SA PETOG SPRATA! Bankar stao na pravo mesto, zatvorio oči i nadao se najboljem (FOTO)
Foto: Facebook/Stefano Lo Russo

čudo u torinu

MATIJA UHVATIO DEVOJČICU KOJA JE PADALA SA PETOG SPRATA! Bankar stao na pravo mesto, zatvorio oči i nadao se najboljem (FOTO)

Planeta -

Italijan Matija Aguci (37) proglašen je herojem nakon što je čudom uhvatio trogodišnju devojčicu koja je pala sa balkona na petom spratu. Matija Aguci, bankar iz Torina, rekao je da su on i njegova devojka u subotu oko 11 sati po lokalnom vremenu išli do pekare u centru Torina, piše CNN.

- Izašao sam sa devojkom da kupim hleb i čuli smo vriske iz zgrade koji su nam privukli pažnju. Čuo sam čoveka kako vrišti kada je video devojčicu kako se naginje preko ivice. Devojčica se sve više naginjala i penjala, držala se samo rukama, a noge su joj bile u vazduhu – opisao je Aguci.

Pokušao je da devojčici privuče pažnju vikom, ali je shvatio da ona ne može da ga čuje. Zatim je procenio gde bi mogla da padne i stao na to mesto.

- Počeo sam da joj vičem da miruje i da se vrati unutra, ali nije čula. Kad sam video da pada, stao sam na put, zatvorio oči i nadao se da će sve biti najbolje, ublažio sam joj udarac i oboje smo pali na zemlju - objasnio je.

Aguci je zadobio lakše povrede.

- U početku nisam osećao da daje nikakve znakove života, onda je devojčica počela da plače i ja sam odahnuo - rekao je on.

Roditelji devojčice izašli su na ulicu kada su shvatili šta se dogodilo, a hitne službe odvezle su malenu u bolnicu. Aguci je rekao da su roditelji devojčice u šoku, ali da je ona dobro.

- Postupci Matije Agucija, našeg sugrađanina koji je u letu uhvatio i spasao život devojčice koja je pala s petog sprata, herojski je i nesvakidašnji gest - napisao je gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso u objavi na Fejbuku i pozvao je na odavanje počasti Aguciju.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni takođe je zahvalila bankaru.

- Priča o devojčici koja je pala s balkona na petom spratu zgrade u Torinu mogla se pretvoriti u tragediju. Ali zahvaljujući brzini Matije Agucija, koji ju je video kako pada i zgrabio u vazduhu, njen život je spašen. Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju - napisala je premijerka na Twitteru.

Aguci ipak ne želi da ga nazivaju herojem.

- Nemojte me zvati herojem. Sve sam radio tako prirodno. Pokušao sam učiniti ono što je trebalo - rekao je i našalio se da mu je pomogao višak kilograma.

- U svakom slučaju, sad mi više neće govoriti da je bolje da malo smršavim. Prošlo je dobro. Šta više možemo poželeti? Sudbina nas je tamo poslala. Svi smo dobro, a to je, verujte mi, nešto najlepše - zaključio je Aguci.

Italijanska policija istražuje okolnosti incidenta.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja