BACIO UKRAJINSKOG DEČAKA (10) S MOSTA JER NE PRIČA RUSKI! Potera u Nemačkoj za muškarcem koji je napao decu zbog "izazivanja rata"
Foto: Profimedia / Sebastian Gollnow / AFP

DEVOJČICU VUKAO ZA KOSU

BACIO UKRAJINSKOG DEČAKA (10) S MOSTA JER NE PRIČA RUSKI! Potera u Nemačkoj za muškarcem koji je napao decu zbog "izazivanja rata"

Planeta -

Nemačka policija intenzivno traga za 40-godišnjim muškarcem koji "govori ruski", a koji je bacio 10-godišnjeg ukrajinskog dečaka s mosta u kanal Milen u Ajnbeku u okrugu Northajm "jer je govorio ukrajinski".

Prema policijskom izveštaju koji prenosi frankfurtski portal Fenix-magazin, u subote se u Ajnbeku u nemačkoj pokrajini Donja Saksonija nekoliko ukrajinske dece igralo na mostu iznad kanala Milen kada im je prišao muškarac od 40-ak godina i obratio im se na ruskom jeziku.

Navodi se da ih je oštro kritikovao zato što su govorili ukrajinski jezik, a prema iskazima dece navodno je njihovu zemlju optužio i za izazivanje rata.

Pod okolnostima koje se tek treba da se utvrde, nepoznati muškarac je prvo "povukao jednu devojčicu za kosu", a potom je "zgrabio 10-godišnjeg dečaka i bacio ga preko ograde mosta u kanal".

- Dečak je udario u gvozdene nosače koji su bili pričvršćeni ispod ograde mosta, pri čemu je zadobio povrede glave i levog stopala - rekao je portparol kancelarije Državnog tužilaštva, dodajući da je dečak odveden u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Navodi se da je napadač zatim pobegao, a deca su napad prijavila svojim roditeljima koji su odmah pozvali policiji.

Nemačka policija je raspisala poternicu kako bi pronašla osumnjičenog, a Državno tužilaštvo u Getingenu je pokrenulo istragu "zbog pokušaja ubistva iz nehata".

Državni tužilac je ocenio da je napad politički motivisan.

(Kurir.rs/Fenix-magazin.de)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track