Sibirskom tigru uskočio u kavez
Foto: Rojters

Incident u zoo-vrtu

Sibirskom tigru uskočio u kavez

Planeta -
Tigar je posetiocu u njujorškom vrtu naneo rane po rukama, nogama i ramenu, a borba je trajala 10 minuta koliko je on sam bio sa životinjom

NJUJORK - Sibirski tigar kritično je povredio 25-godišnjeg mladića koji je skočio u njegovu jazbinu u njujorškom zoološkom vrtu u Bronksu, i povukao se kada su ga radnici uplašili požarnim aparatom, javio je Rojters.

Prema saopštenju zoo vrta, mladić je preskočio ogradu i upao u tigrovu jazbinu, a posle povređivanja je prebačen u lokalnu bolnicu u kritičnom stanju, koje se kasnije poboljšalo.

Tigar je posetiocu naneo rane po rukama, nogama i ramenu, a borba je trajala 10 minuta koliko je on sam bio sa životinjom. Tigar je star 11 godina, težak je 180 kilograma, mužjak je i ime mu je Baćuta.

Direktor zoo-vrta Džim Brejeni kaže da će ispitati napad, ali da neće dati da se tigar uspava ili da ukloni iz jazbine."Incident se dogodio zbog toga što je neko nastojao da ugrozi sebe. Tigar nije uradio ništa loše u ovom slučaju", rekao je on.

U Kopenhagenu, u julu, tigrovi u zoo vrtu ubili su muškarca koji je prvo preskočio ogradu, a zatim prešao i šanac da bi došao u jazbinu.

Vukovi u najvećem švedskom zoo vrtu ubili su istog meseca čuvara, takođe u svom okruženju, podsetila je britanska agencija.

http://www.youtube.com/watch?v=orPIDN2Zafk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track