STOČARA ZDROBIO ZID TOKOM OLUJE: "Danijel" u Grčkoj uzeo žrtvu, stotine zarobljene u potopljenim automobilima, uzbuna u Solunu!
Foto: AP Thanasis Kalliaras

NAJTEŽE POGOĐEN VOLOS I MESTA NA POLUOSTRVU PILION

STOČARA ZDROBIO ZID TOKOM OLUJE: "Danijel" u Grčkoj uzeo žrtvu, stotine zarobljene u potopljenim automobilima, uzbuna u Solunu!

Planeta -

Na poluostrvu Pilion u centralnom delu Grčke jedna osoba je jutros poginula u selu Agios Jorgos, a stotine kuća i putevi su poplavljeni u lučkom gradu Volosu.

Katimerini navodi da udar oluje, za koju su grčki mediji ranije naveli da je nazvana "Danijel", ne prestaje već deset sati na tom području i da se očekuje da će se nevreme nastaviti i u naredna 24 časa.

List prenosi navode vatrogasne službe da je usled obilnih padavina na lokalnog stočara pao zid, a a izvlačenju njegovog tela ispod ruševine bilo je angažovano čak deset vatrogasaca.

Navodi se da su stotine vozača zarobljenu u automobilima na ulicama Volosa, pošto su se ogromne količine vode slile u grad sa planine Pilion.

Vlasti brine i nagli porast nivoa potoka Krafsidonas dugog 12 kilometara koji se sa Piliona spušta i ulica u more zapadno od grada.

Grčki CNN javlja da je putem servisa za vanredne situacije 112 stanovnicima Soluna i prefekture Magnezija na mobilne telefone stigla poruka da zbog oluje "Danujel" ograniče kretanje pošto je nevreme pogodilo i to područje.

(Kurir.rs/Ekathimerini.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track